Пациентката от Хасковско, която сега е в интензивно отделение, била

...
Пациентката от Хасковско, която сега е в интензивно отделение, била
Коментари Харесай

Нов сблъсък между генерал Мутафчийски, Щаба и телевизията на Слави Трифонов

Пациентката от Хасковско, която в този момент е в интензивно поделение, била гонена от здравни специалисти в багажното поделение и тя отказала изрично да отиде в болница. Това съобщи ръководителят на РЗИ София доктор Данчо Пенчев на въпрос на телевизия " 7/8 " на днешния постоянен брифинг.
Лекарят беше безапелационен, че такива хора – които имат признаци, бързали незабавно да се махнат от летището и да си отидат у дома. Той описа за случай, при който са прихванати двама души с 34 градуса температура, били арестувани за час и температурата им скочила до 38 градуса и били откарани надлежно в болница. Съждението – по какъв начин може лекарите да знаят дали някой не е пил лекарство, което да въздейства?
Д-р Гелев (бел. ред. - ръководителят на " Спешна помощ " в София) напълно други изказвания има и те са действителни. Така началникът на Националния действен щаб (НОЩ) генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски отговори на въпрос за думи на доктор Десислава Кателиева, ръководител на Асоциацията на лекарите в Спешна помощ – че на незабавния телефон се решавало кой незабавен екип ще отиде предпазен или беззащитен като облекло на адрес, по преразказ на репортера на телевизия " 7/8 " Станислав Балабанов.
Според Мутафчийски, тези думи на Кателиева " но въобще не са правилни ". А националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев изиска от Станислав Балабанов да пристигна в която и да е " Спешна помощ " и да види защо става въпрос с облеклата. Естествено, че като има сигнал за строшен крайник, мъчно ще пристигна " изцяло опакован екип ", посочи Кунчев.
За край на късия разговор имаше въпрос от Балабанов и за думите на Бойко Борисов от през вчерашния ден (6 май), че имало 30 000 умрели от ковид в Европа за ден - какви са данните на Мутафчийски. Началникът на НОЩ обаче напомни какво е споделил самият Борисов също през вчерашния ден, като разяснение - припомнете си ТУК!
Нямаме данни за дифузно повишение на заболеваемостта, единствено на клъстери, акцентира Мутафчийски., сподели той.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 7 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР