"Пациентите имат думата" - четири сдруженията презентират днес нов сайт,

...
"Пациентите имат думата" - четири сдруженията презентират днес нов сайт,
Коментари Харесай

На нов сайт ще се подават сигнали за болниците


"Пациентите имат думата " - четири сдруженията презентират през днешния ден нов уебсайт, на който ще може да се подават сигнали за лечебните заведения, заяви БНР.

Порталът goodhospital.bg ще класира лечебните заведения по 10 критерия. Ако дадена болница дава отговор на всички тях ще получава документ „ Добра болница “. Той ще важи за една година, изясни Боряна Ботева, ръководител на Сдружението за развиване на българското опазване на здравето.

„ Ще се събират и мнения от пациентите, въпреки тяхното мнение да е субективно и да не е умело във връзка с сравняването на медицински индикатори. Затова основателите на уеб страницата са събрали минимална информация за всяка една болница в страната на едно място – име, шеф, брой кревати, адрес, телефон, типове разкрити отделения.

Инициативата не е ориентирана против лечебните заведения, а тъкмо противоположното, твърдят създателите на уеб страницата. Пациентските организации са безапелационни, че точно оценката на лекуваните е изчезналото звено в здравната система.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР