Пациенти в тежко състояние се лекуват с високопоточни назални канюли

...
Пациенти в тежко състояние се лекуват с високопоточни назални канюли
Коментари Харесай

Три старозагорски фирми дариха апаратура за лечение на пациенти с COVID-19

Пациенти в тежко положение се лекуват с високопоточни назални канюли AirVo 2 Optiflow™ Nasal High Flow на водещата компания FisherPykel в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Проф. доктор Стоян Киркович ", оповестяват от лечебното заведение. 
Два от актуалните апарати в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на лечебното заведение са дарени със съдействието на кмета на Стара Загора Живко Тодоров от " Лесо Инвест " ООД и " Кремък " ЕООД. Останалите четири са подаяние от " Медина Мед " ООД.
" Това е най-удачното за момента лекуване на пациенти с дихателна непълнота, които са кислородозависими и не могат да се реализиран целевите стойности на газообмен посредством стандартните средства за кислородотерапия. Тази инсталация дава опция да се отсрочи или избегне интубация и механична вентилация, която за разлика от други категории пациенти се оказва с неприятни резултати. Апаратите обезпечават до 60 литра О2 за минута с температура от 31 до 37 градуса и навлажняване на газовете, съобразено с физиологичното положение, което е доста по-благоприятно ", съобщи началникът на клиниката доцент доктор Георги Арабаджиев. Той посочи, че пациентите, които са лекувани с новата инсталация към момента не са изписани, само че са в положително положение.
Консумативите за високопоточните назални канюли са еднократни и за един пациент цената им е от порядъка на 250 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР