Патриарх Неофит беше приет в столичната болница „Токуда“. Негово Светейшество

...
Патриарх Неофит беше приет в столичната болница „Токуда“. Негово Светейшество
Коментари Харесай

Хоспитализираха патриарха: Негово Светейшество Неофит е в стабилно състояние

Патриарх Неофит беше признат в столичната болница „ Токуда “. Негово Светейшество е в устойчиво положение и се усеща добре.

Постъпил е за проучвания, оповестиха от Светия Синод. Патриарх Неофит е приет в болница през вчерашния ден.

„ Негово Светейшество и неговите близки показват предпочитание да не бъде обезпокояван и да бъде непокътнато неговото персонално пространство “, обясниха от „ Токуда “.

От Синода опровергаха изявления, че патриархът е в тежко положение и приканиха медиите да не тиражират „ съмнителни вести “. „ В момента е в устойчиво положение и се усеща добре, като благодари на всички за вниманието и молитвата “, допълниха от духовната институция.

Рутинните проучвания удостовери и старозагорския митрополит Киприян: „ Нищо тревожно няма в неговото положение, дано се молим за неговото здраве, с цел да продължи да ни направлява “.

Новината, че патриархът е в болница разтревожи вярващите в Русе, където той 11 година беше отпред на епархията. „ Той е един достоен, високо почитан, извънредно прелестен и харизматичен човек, и високо скъп свещеник “, сподели Миглена Парашкевова.

За здравето на патриарха се помолиха и в митрополитската черква Света Неделя. Вярващите изпратиха молебствия и още положителни пожелания.

И bTV желае на Негово Светейшество здраве и дългоденствие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР