Пътните настилки в Смолянско са заснежени, на места заледени, но

...
Пътните настилки в Смолянско са заснежени, на места заледени, но
Коментари Харесай

Сняг натрупа в Смолянско

Пътните настилки в Смолянско са заснежени, тук-там заледени, само че обработени и проходими при зимни условия, оповестяват от Областно пътно ръководство. Времето е облачно, духа от слаб до сдържан вятър, като по високите елементи на Родопите поривите са по-силни. Температурите в района към 5 часа сутринта, са били от минус 8 до минус 2 градуса.

Най-много сняг през последните часове е паднал в региона на Девинско, където са измерени към 20 см., по данни на дежурната част на пътното ръководство. На Пампорово новият сняг е към 10 см., а в региона на Златоград е към 2 см. В Смолян снежната завивка е незначителна. Няма въведени ограничавания по пътищата в региона, поради снеговалежа. Проходите „ Рожен “, „ Превала “и „ Печинско “ са проходими за всички моторни транспортни средства, а през Пампорово е годна целогодишната възбрана за придвижване на транспортни средства с маса над 3,5 тона. През нощта не са получавани сигнали за проблеми, както не са въвеждани и краткотрайни ограничавания, настояват от Областно пътно ръководство.

За през днешния ден, в Смолянско има разгласен и жълт код за мощни ветрове, като тук-там се чака и нов снеговалеж. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР