Пътната карта за проучване развитието на българската газопреносна система е

...
Пътната карта за проучване развитието на българската газопреносна система е
Коментари Харесай

Цветанов бие аларма!Пътната карта за газопреносната система изчезна

Пътната карта за изследване развиването на българската газопреносна система е изчезнала. Алармата удариха Републиканци за България. Партията на Цветан Цветанов изиска достъп до Пътната карта за изследване развиването на българската газопреносна система и отговорите, които републиканците получиха са скандални и шокиращи.

На 1 юни екипът на Политическа партия „ Републиканци за България “ входира заявление за достъп до социална информация с № E-92-00-438/01.06.2021г. в Министерство на енергетиката. С него поискахме от служебния министър Андрей Желязков достъп до Пътна карта за изследване развиването на българската газопреносна система, оповестиха от партията на Цветан Цветанов.

Заявлението е изпратено с копие до президента на Република България Румен Радев и до служебния министър-председател Стефан Янев.

Припомняме, че при започване на месец юни 2017 година, по време на Петербургския стопански конгрес, сред министъра на енергетиката Теменужка Петкова и „ Газпром “, Русия е подписан Меморандум /Пътна карта/ за изследване развиването на българската газопреносна мрежа.

Въпреки значимостта на документа, публично уведомление за неговото сключване не бе показано пред българската общност, която се осведоми за това от интернационалната преса – съветска и унгарска.

 https://republikanci.bg/files/imagecache/08abf9833e0ad71593a3298cbc3b4522_991x648.png

Многократно досега енергийният специалист и претендент за депутат в 24 и 25 МИР-София от Републиканци за България Христо Казанджиев желае отговор и достъп до Меморандума от министър Теменужка Петкова, само че подобен не бе получен.

В отговор на направеното питане, през днешния ден получихме публично писмо с Изх. №E-92-00-438 от 15.06.2021г., в което се показва, че след осъществена инспекция в Министерство на енергетиката, информацията предмет на заявката, не е налична, оповестиха Републиканци за България.



Политическа партия „ Републиканци за България “ пита къде е Пътната карта за изследване развиването на българската газопреносна система и кой ще понесе отговорност за нейното изгубване.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР