Пътната безопасност е част от Националната сигурност на България и

...
Пътната безопасност е част от Националната сигурност на България и
Коментари Харесай

Партия МИР предлага пътната безопасност да стане национален приоритет

Пътната сигурност е част от Националната сигурност на България и партия МИР предлага тя да стане народен приоритет. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия „ Денят стартира “ ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той напомни, че е един от основателите и учредителите на Института за пътна сигурност и изрази страдание, че нито едно държавно управление до момента не е извело оправянето с войната по пътищата като главен проблем и приоритет.
-->
„ Статистиката демонстрира, че всяка година по българските пътища умират толкоз хора, колкото в нито една война, в която и точка на света да се води тя. Именно по тази причина е извънредно време цялото българско общество, всички политически партии и неправителствени организации да се обединим към идеята пътна сигурност. Веднага след провеждането на предварителните парламентарни избори партия МИР ще инициира национална кръгла маса на тематика пътна сигурност и ще търсим народен консенсус и обединяване, както и съответни стъпки и ограничения за оправянето с войната по пътищата “, това съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че различен приоритет, към който партия МИР предлага народен консенсус, е излизането от демографската рецесия.

„ Излизането от демографската рецесия да стане национална цел, към която също да се обединят всички българи и институции. Партия МИР предлага да се сътвори и особено Министерство на фамилията и битка с демографската рецесия, което с изключение на да дава отговор, само че и да координира всички останали институции в оправянето с демографския проблем. Партия МИР има и подготвен законопроект за излизане от демографската рецесия, който ще внесем още в първите дни на новото Народно заседание. В него са заложени съответни тласъци и ограничения, посредством които в къс интервал от време ще има резултат. Чрез Закона за излизане от демографската рецесия ще могат да бъдат синхронизирани и всички останали секторни политики, които имат отношение към демографията. Партия МИР предлага неотложно да се изготви и харта на неотменима и предпочитана институционална отговорност по демографския развой с автограф и еднополюсно единодушие на всички политическите партии, неправителствените, работодателските и браншовите организации “, това съобщи още Симеон Славчев.

Той акцентира още, че за партия МИР образованието, културата и духовността са цели също пред скоби.

„ Партия МИР предлага да се вкара дуалното образование, което е един от методите, посредством който могат да се осъществят всички експерти в стопанската система, като паралелно с това те се преквалифицират и добият още познания и умения. Партия МИР предлага бизнесът и страната дружно да възнамеряват какви фрагменти им трябват в идващите 10-15 години, с цел да могат тези фрагменти благодарение на страната да се обучат предпочитано и непосредствено да се осъществят в българската стопанска система и промишленост. Планирането във всяка една сфера на обществено-икономическия живот на България е извънредно значим развой, от който зависи ефикасното и качествено ръководство “. Това сподели още ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че на България ѝ е нужна същинска смяна, а не следващата замяна и най-хубавият инструмент за реализиране на смяна е мислещите българи, специалистите и експертите с богат на практика опит да се обединят и с действителни дейности, не с празни думи, популизъм и PR да завоюват доверието на българските жители.

„ Крайно време е българите да спрем да избираме сред по-малкото зло! Време е да изберем мира, справедливостта, положителните и експертните решения, които ще създадат България мощна, обществена и индустриална страна, а българския народ проспериращ и благополучен “, съобщи още по Българска национална телевизия водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР