Патладжаните са добри приготвяне на всякакви ястия, защото остават вкусни

...
Патладжаните са добри приготвяне на всякакви ястия, защото остават вкусни
Коментари Харесай

Неустоими есенни рецепти с патладжани

Патладжаните са положителни подготвяне на всевъзможни ястия, тъй като остават вкусни както топли, по този начин и студени. Това ги прави идеална основа за всевъзможни разядки, както за празничната софра, по този начин и за всеки ден. На всички ни са познати рецептите за кьопоолу, имам баялдъ, рататуй, патладжан с майонеза, маринован патладжан. Затова сме подготвили за вас селекция от няколко не толкоз известни есенни предписания с патладжани: изберете и експериментирайте.

Не забравяйте: За да не горчат патладжаните, след нарязване не забравяйте да ги поръсите със сол за няколко минути и по-късно да ги изплакнете!

Патладжан с орехи

Съставки: 3 патладжана, 1/2 чаша орехови ядки, 2-3 скилидки чесън, магданоз (или кориандър), сол, растително масло.

Приготвяне: Измийте патладжана, нарежете на тънки филийки по дължина, поръсете със сол и оставете за 20 минути. След това изплакнете и подсушете. Запържете патладжаните в растително масло от двете страни. Поставете пържения патладжан върху хартиена салфетка, с цел да отстраните непотребното масло. Смелете ядките в блендер дружно с чесъна и магданоза (предварително нарежете магданоза, накълцайте чесъна). Поставете пълнежа от ядки върху комат патладжан и завийте на руло. Насладете се на неустоими патладжанени рулца - идеалната есенна рецепта!

Патладжан с крема сирене

Съставки: 1 патладжан, 250 г крема сирене, 1 домат, 1 скилидка чесън, 1/2 връзка копър, подправки.

Приготвяне: Доматите, чесънът и копърът се нарязват на ситно, смесват се с крема сиренето и се подправят. Патладжанът се нарязва на тънки филийки и се пече във фурната за 15-20 минути на 200 градуса. Завийте плънката в патладжана на рула. Насладете се на една лесна и вкусна рецепта с патладжан!

Паниран патладжан

 Паниран патладжан

Съставки: 2 дълги патладжана, 2 яйца, 3 супени лъжици брашно, 1 чаена чаша мляко, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 1 щипка сода бикарбонат, 1 чаена лъжичка сол, растително масло.

Приготвяне: Първо измийте и обелете патладжаните. Нарежете го на кръгчета, нито доста дебели, нито доста тънки, и ги накиснете в солена вода. Извадете го от водата и го подсушете добре. За панировката в дълбока купа сложете яйцата, брашното, солта, бакпулвера и содата и разбийте добре с телена бъркалка, с цел да стане безпрепятствено. Добавете мляко и разбийте още веднъж. Сложете олиото в тигана и го загрейте. Филийките патладжан се потапят една по една в соса и се пържат в сгорещено олио на междинна температура. Извадете ги върху паница, покрита с хартиена забрадка и попийте непотребното масло. Можете да сервирате патладжаненото ядене с горещи с чесново кисело мляко.

Патладжан със заквасена сметана

Съставки: 1/2 кг патладжан, 100 г заквасена сметана, 1 бр. лук, 1-2 скилидки чесън, растително масло за пържене, сол, копър, магданоз, черен пипер - на усет.

Приготвяне: Измийте патладжана, отстранете кожата и нарежете на приблизително огромни кубчета. Сложете нарязаните патладжани в купа, залейте ги с вряла вода, тъй че водата да ги покрие изцяло, сложете лъжица сол и оставете за 30 минути. Нарежете обеления лук на половин пръстени и го сложете в тиган със загрято растително масло. Запържете лука, до момента в който стане транспарантен, като разбърквате понякога.

Изцедете водата от патладжаните и ги изплакнете и прибавете патладжаните към лука. Запържете на слаб огън, като разбърквате понякога, до момента в който патладжанът се изпържи (около 5-7 минути), след което прибавете сол, надробен черен пипер и други подправки по избор. Изсипете заквасената сметана и поръсете със ситно нарязани зелени билки, прибавете пресован чесън, оставете да заври и отстранете от котлона. Приготвената разядка от патладжани се трансферира в купа за салата и може да се сервира топла или студена.

Печен патладжан с извара и орехи

Съставки: 3 огромни патладжана, 1 чаша орехи, 300 г маслена извара, 2-3 скилидки чесън, олио или зехтин, сол, черен пипер, копър и магданоз на усет.

Приготвяне: Изпечете добре патладжаните, без да ги белите на сач, ламарина, изсъхнал тиган или напряко на котлона, като оставите кожата им съвсем да изгори. Оставете да изстинат в съд под похлупак и по-късно обелете кожата. Намачкайте или пасирайте. Счукайте или смелете на едро орехите, пресовайте чесъна и нарежете зелените подправки на ситно. Смесете всички съставки, прибавете сол, черен пипер и растителното масло и разбъркайте до кремообразна примес. Поднесете това вкусно есенно ядене от патладжани с изгорял самун или сухари.

Турска рецепта с патладжан

 Турска рецепта с патладжан

Съставки: 3-4 патладжана, 2 домата, 2 зелени чушки, 1 алена чушка (люта), 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 1/2 чаена лъжичка зехтин, 1 чаена лъжичка доматено пюре, сол, червен и черен пипер на усет.

Приготвяне: Първо запечете патладжаните на котлона или във фурната, откакто изстинат ги обелете и нарежете на едро. В подобаваща тенджера с олио запържете нарязания лук до леко порозовяване. Добавете чушките и запържете още 2 минути. След това прибавете доматеното пюре. Запържете за 1-2 минути, до момента в който шупне и прибавете доматите и чесъна, които сте обелили и нарязали на кубчета.

Покрийте съда и гответе на слаб огън за 4 минути. Сега прибавете запечените патладжани и сол и подправки. Разбъркайте ги деликатно с дървена лъжица, без да ги смачквате доста. Добавете последно ситно нарязан магданоз, разбъркайте за малко и свалете от котлона. Може да сервирате горещо или топло. Чесново кисело мляко с изгорял самун в профил би било ужасно за понасяне.

Панирани патладжанени пръчици

Съставки: 3 тънки дълги патладжана, 2 огромни яйца, 1, 5 чаши едро царевично брашно, половин чаша брашно, червен пипер (по избор), сол, олио за пържене.

Приготвяне: Сложете задоволително вода и супена лъжица сол, с цел да заври в тенджера. Дръжките на патладжаните се отстраняват и те се измиват, като се обелват на петна. Нарязват се първо на 3-4 не доста тънки филии, след това на ленти по дължина. След като водата заври сложете патладжаните в тенджерата. Преди патладжаните да омекнат прекомерно се изваждат от тенджерата, като се слагат се под студена вода и се оставят да изстинат и отцедят.

Патладжаните, добре охладени и отцедени, се посоляват и първо се потапят в брашното, а по-късно в разрушеното яйце и царевичното брашно. След това прибавете задоволително количество, само че не доста растително масло в тигана и запържете патладжаните, откакто се сгорещи. Ако не загреете добре олиото, патладжаните ще поемат доста от маслото. Пържените патладжанени пръчици се подреждат в паница за сервиране с хартиени салфетки. Докато са горещи, се сервират с чесново кисело мляко или лют доматен сос по избор.

Вижте още неустоими предписания с патладжан, измежду които салата от патладжан и пълнен наследник домат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР