Пътищата са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция Пътна

...
Пътищата са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция Пътна
Коментари Харесай

Шофирайте внимателно, зимни условия по пътищата

Пътищата са проходими при зимни условия, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Шофьорите би трябвало да карат извънредно деликатно, като излизат на пътя единствено с готови за зимни условия коли, спазвайки въведените ограничавания.

Жълт код за снеговалежи е в действие в 4 области на северна България: Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново.

От АПИ прецизираха, че има ограничавания единствено за камиони над 12 тона. Снежната завивка край Видин е 30 см.

Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през миналата нощ. Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за придвижване при зимни условия.

Поради изобилния снеговалеж през миналото денонощие е лимитирано придвижването на тежкотоварни моторни транспортни средства над 12 т през проходите " Превала " и " Троянски ".

След вчерашните пътни блокади и тапи по множеството автомагистрали и основни пътища, 30 водачи на камиони са санкционирани за неразрешено нахлуване на автомагистрала " Хемус ".

Глобата им е 300 лв., отнемане от право да ръководят за период от 1 месец и прекъсване на камиона от придвижване за 3 месеца, по тази причина че са нарушили възбраната за придвижване на машини над 12 тона, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

Тирове провокираха през вчерашния ден големи тапи както на Автомагистрала " Хемус ", по този начин и на автомагистрала " Тракия " и на столичното Околовръстно шосе.

Възможно е компанията, която почиства Автомагистрала " Струма ", да бъде санкционирана, показаха от АПИ.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР