Пътеките в кардиохирургията са увеличени с 0,75%Още в училище получава

...
Пътеките в кардиохирургията са увеличени с 0,75%Още в училище получава
Коментари Харесай

Генчо Начев: Не всички клинични пътеки са увеличени с 25%

Пътеките в кардиохирургията са увеличени с 0,75%

Още в учебно заведение получава прякора " Доктора " поради татко си, който е хирург. По-късно точно сърцето се оказва неговото предопределение в медицината. Проф. Генчо Начев е роден в Казанлък през 1951г.

Завършва медицина в София. Има две специалности - Обща хирургия и Кардиохирургия. През 1991 година става доцент, а през 1997 година взима научна степен за Доктор на медицинските науки. Година по-късно към този момент е професор. Има специализации в институти в Европа, както и в Съединени американски щати, предава . 

16 години е оглавявал болница " Св. Екатерина ". Той е ръководител на Българското сдружение на кардиохирурзите. Има над 260 научни изявления. Носител е на доста награди, измежду които и медал " Стара планина ". Съавтор е на книгата " Историята на 23-ти пехотен Шипченски полк 1912-1918 ". Малко след началото на войната в Украйна, той подсигурява непрекъсната работа на към 30 украински медицински сестри. Сърдечно за специалността, за хората и за опазването на здравето - проф. Генчо Начев.

Не е правилно, че всички пътеки са увеличени с 25%. Пътеките в кардиохирургията са увеличени с 0,75%. Това сподели в предаването „ 120 минути “ проф. Генчо Начев. Той добави, че болница „ Св. Екатерина “ работи с 250 пътеки и междинното покачване там е 10,4%.

Възнагражденията на медиците са обидни, сподели още той. По думите му е сбъркана политиката в опазването на здравето.

„ То е сложено на неверни основи, няма действително остойностяване на медицинските действия, за какво не ги повишихме с 50% клиничните пътеки? Когато няма действително остойностяване, никой не може да каже доста ли са, малко ли са парите в опазването на здравето. Сбъркана е основата и оттова всичко след себе си “.

" Няма надзор, регистрират се действия, които не са осъществени, правят се действия, които не са сложени ", означи проф. Начев.

„ Това слага под риск здравето и живота на пациента. В държавните лечебни заведения пациентите заплащат единствено това, което е признато по закон, а в частните лечебни заведения заплащат доста други неща “, съобщи хирургът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР