Паспортната служба в Разград ще работи на 8 юни събота,

...
Паспортната служба в Разград ще работи на 8 юни събота,
Коментари Харесай

В Разград паспорти ще се получават и в събота

Паспортната работа в Разград ще работи на 8 юни събота, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи в града. Това се прави, с цел да могат българските жители, които  живеят в чужбина и са пристигнали вкъщи, с цел да прекарат мюсюлманския празник Рамазан байрам с околните си, да употребяват услугите на  паспортната работа.

В съботния ден чиновниците от звено „ Български документи за идентичност ” ще работят от 9 до 15 часа, като  обслужване ще има единствено на гишето за приемане на подготвени документи. Според данните на Министерство на вътрешните работи в Разград през 2019 година в изтичат 3853 персонални карти, 8 265 паспорта и 3240 шофьорски книжки на жители, които са регистрирани в региона. През 2020 година в района следва подмяната на 21 950 персонални карти, 15 924 паспорта и 8 524 свидетелства за ръководство на МПС.  

По Закон персонална карта с изтекла годност би трябвало да бъде сменена в 30-дневен период, а паспорт – в 3-месечен. Изтеклите документи се връщат в паспортната работа на Министерство на вътрешните работи. В противоположен случай Законът планува санкция от 20 до 150 лв.. В случай на изгубени или развалени български документи за идентичност санкцията е от 30 до 200 лв., припомнят от полицейския пресценър в Разград.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР