Първото заседание на Областната преброителна комисия проведе заместник- областният управител

...
Първото заседание на Областната преброителна комисия проведе заместник- областният управител
Коментари Харесай

Зам.-областният управител следи изкъсо преброяването във Врачанско

Първото съвещание на Областната преброителна комисия организира заместник- регионалният шеф Мирослав Комитски. Комисия е основана със заповед на ръководителя на Националния статистически институт по отношение на идното 18-то подред броене на популацията и жилищния фонд в Република България през 2021 година На срещата участва шефът на Териториално статистическо бюро-Северозапад Полина Цветкова.
Комисията, за чийто ръководител е избран заместник- регионалният шеф Мирослав Комитски, одобри Правилник за организацията на активността, както и проект и график за осъществяване на преброяването. Обсъдени бяха дейностите по райониране и сформиране на предварителни описи, а цялостната организация на работата на комисията беше показана от Ивайло Николов, Директор на Отдел "Статистически проучвания “ – Враца, Териториално статистическо бюро – Северозапад. В състава на комисията влизат представители на Министерство на вътрешните работи, община Враца, Търговски закон ГРАО и Областна администрация – Враца.
Областната преброителна комисия има отговорности, директно свързани със подпомагане, осъществяване и информиране на Националния статистически институт и Централната комисия по преброяването за хода на преброяването в региона. Тя ще има задължението да приема отчетите на общинските преброителни комисии, както и да изготвя отчет до ЦКП за предаването на всички преброителни материали в съответния отдел на Териториално статистическо бюро.
Преброяването на популацията и жилищния фонд е част от активността на Националната статистическа система и Европейската статистическа система, което обезпечава надеждна и изчерпателна информация за броя и характерностите на популацията и жилищния фонд на страната към избран миг, само че резултатите от него се употребяват през целия интервал до идващото броене. Електронното броене посредством интернет ще започва от 00:00 часа на 22 януари 2021 година и ще завърши до 24:00 часа на 31 януари 2021 година Преброяването с хартиена карта и преброители ще се организира от 08:00 часа на 01 февруари 2021 година, до 20:00 часа на 15 февруари 2021 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР