Първото заседание на 45-ото Народно събрание ще се проведе в

...
Първото заседание на 45-ото Народно събрание ще се проведе в
Коментари Харесай

Първото заседание на новия парламент ще е в старата сграда

Първото съвещание на 45-ото Народно заседание ще се организира в остарялата постройка, по-малко от година откакто депутатите се реалокираха в някогашния Партиен дом.

Това взеха решение представителите на шестте политически сили, минали 4-процентовата преграда след вота на 4 април, с което си осигуриха посланичество в новия български парламент.

Според Българска национална телевизия концепцията съвещанието на Народното събрание да е в остарялата постройка е била на партията на Слави Трифонов, „ ИТН “. Те упорстват и идващите съвещания да се организират там. Единствено ГЕРБ са били срещу това решение.

Днес следобяд представителите на шестте партии са се събрали на организационна среща за първия ден от мандата си. По думите на Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън! “ от ГЕРБ са изгубили първото гласоподаване в 45-ия парламент, още преди той да се е образувал. „ Първото съвещание ще бъде в Народното събрание с надпис „ Съединението прави силата “, разяснява тя.

„ Това е същинската постройка на Народното събрание, а друг партиен дом. Оттук нататък ние ще продължим да предлагаме всички съвещания да бъдат там. Има съмнения в някои парламентарни групи, тъй че това очевидно ще предстои на някакъв разговор “, изясни Тошко Йорданов от „ ИТН “, представен от „ 24 часа “.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия потвърдиха, че партиите им също са дали своят вот „ за “ осъществяване на първото съвещание в остарялата постройка.

Заседанието е планувано за 9:00 ч. на 15 април, откакто тази заран президентът Румен Радев подписа декрет за свикването на новия парламент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР