Първото за България международно състезание за 5 – инчови дронове

...
Първото за България международно състезание за 5 – инчови дронове
Коментари Харесай

Първото за България международно състезание за 5-инчови дронове на закрито се проведе в рамките на Inter Drone

Първото за България интернационално съревнование за 5 – инчови дронове на закрито – DroneARENA @ Inter Drone Expo 2022 – се организира сполучливо в границите на първото на Балканите интернационално ревю за дронове Inter Drone Expo 2022. Победителите в конкуренцията са както следва:

1/ Антони Георгиев от София – 141 обиколки
-->
2/ Младен Богоев от София – 136 обиколки

3/ Александър Даскалов от София – 130 обиколки.

Организатори на събитието са, Steldi Air, Българска Федерация по Авиомоделизъм – BAF, Клуб DroneXtreme ( София ), Камбаните Дрон Клуб – София, Клуб AltairFPV (Габрово), DCV – Дрон Клуб Варна, Дрон Клуб Пловдив, в границите на интернационалния план Drone ARENA.

„ Провеждането на първото на Балканите дрон ревю и събирането на толкоз реномирани компании и организации на едно място демонстрира големия капацитет на дроновете за стопанската система, обществения бранш и за обществото ни като цяло. Регулациите в бранша към този момент съществуват и бизнесът последователно осъзнава опциите на този софтуерен сегмент. А организирането на първото у нас съревнование за 5 – инчови дронове на закрито е доказателство, че дрон спортовете ще бъдат значима част от развиването на бранша “ – съобщи Антон Пулийски, Председател на Асоциация “Обединено Дрон Общество ” и създател и ръководещ “Drones & AI LABs ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР