Първото за 2024 г. заседание на Надзорния съвет на НЗОК

...
Първото за 2024 г. заседание на Надзорния съвет на НЗОК
Коментари Харесай

Днес се провежда първото за годината заседание на Надзорния съвет на НЗОК

Първото за 2024 година съвещание на Надзорния съвет на НЗОК ще се организира през днешния ден по обяд. На него надзорниците ще се срещнат с разбора на аргументите, заради които средствата за медико-диагностични действия, отпуснати през предходната година, останаха неизразходвани по предопределение.

На първото си съвещание те ще се занимаят и с одобряване на някои правила, по които Касата ще работи с тазгодишния си бюджет, като разпоредбите, по които ще се утвърждават бюджетите по районни каси и по тримесечия в извънболничната и болничната помощ.

Надзорниците също по този начин ще прегледат информацията за надлимитната активност на лечебните заведения, показана във тип на разбор за аргументи и ограничения, които да се вземат по отношение на нея.

Сред точките в дневния ред на идното съвещание са също по този начин одобряването на броя профилирани медицински действия и цената на медико-диагностичните действия на договорните сътрудници в извънболничната помощ (ПИМП и СИМП) за първото тримесечие на тази година, както и одобряването по РЗОК на бюджетите на лечебните заведения за активността им през януари и стойностите за медицински произведения и медикаменти в болничната помощ за същия месец.

Целия дневен ред на съвещанието вижте.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР