Първото юбилейно издание на националния фестивал Семе българско ще отвори

...
Първото юбилейно издание на националния фестивал Семе българско ще отвори
Коментари Харесай

Десети национален фестивал „Семе българско” ще се проведе в Севлиево на 27 - 28 април

Първото юбилейно издание на националния фестивал „ Семе българско ” ще отвори вратите на парк „ Казармите ” в Севлиево, с цел да срещне и сплоти за следващ път пазители на българския дух, производители на локални храни и питиета, майстори, овладели тайните на старите занаяти, и модерни будители - тези, които пазят и предават от потомство на потомство родните обичаи и полезности.

Споделена национална мъдрост, доста музика, пъстро въодушевление и аромати дават обещание уредниците – фондация „ ОТ БГ ” и Община Севлиево, и са сигурни, че десетият фестивал „ Семе българско ” ще бъде още по-магичен и богат.

Вълнение, наслада, горделивост, филтриране и учудване чакат всеки, прекрачил прага на фестивала, където 10 гайди ще извият глас – пъстра комбинация от звуци и трептения, в които крепко е вплетена обичта към Родината. Пак на прага, 10 български шевици ще чакат сръчните ръце на посетителите, с цел да ги посветят в своето свещенодействие.

Заедно ще надникнем в Дома на семената и ще си вземем от старите български сортове зърнени култури и зеленчуци. Ще се учим да ашладисваме. Ще се потопим в магията на българската шевица, ще прекрачим прага на тайнствата на нестинарите, на духовната българска процедура паневритмия и на билкарството. Ще вдъхнем живот на остарели занаяти, ще се учим на мурафет. Отново ще пеем и ще танцуваме, а от сцената ще ни въодушевяват виртуозни реализатори. Ще срещнем остарели познати, ще дадем начало на нови другарства.

Ще сме дружно, с цел да продължи да бъде от заклевам до върха – все българско!

27 и 28 април -парк „ Казармите, Севлиево!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР