Първото условие за каквито и да било преговори за прекратяване

...
Първото условие за каквито и да било преговори за прекратяване
Коментари Харесай

Ватиканът: Русия трябва да прекрати агресията си, за да има преговори и мир в Украйна

Първото изискване за каквито и да било договаряния за преустановяване на войната в Украйна е Русия да спре експанзията си, съобщи кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар на Ватикана, в изявление за вестник " Кориере каузи Сера ". Коментарът му е в опит смекчи обстановката и да обясни думите на папа Франциск, съгласно който Украйна би трябвало да " има куража да развее бялото знаме ", с цел да договаря за преустановяване на спора.

Светият трон упорства за прекъсване на огъня, " като на първо място, тези, които би трябвало да спрат да стрелят, са агресорите ", сподели вторият човек в йерархията на Ватикана. Кардинал Пиетро Паролин уточни, че с изявлението си папата е желал " да сътвори условия за дипломатическо решение, което да разреши да бъде реализиран обективен и дълготраен мир ".

Вчера украинското външно министерство извика посланика на Ватикана, с цел да изрази " разочарованието си " от изявлението на папа Франциск. Кремъл съобщи, че папският апел за преустановяване на войната е " изцяло понятен ", а генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни, че в този момент не е времето да се приказва за капитулация.

Междувременно в годишния отчет на американската разследваща общественост, в който има оценка на заканите пред Съединените щати, се отбелязва, че Москва се възползва от забавянето на помощта за Украйна.

Ръководителят на НАТО съобщи пред Скай нюз, че Алиансът " няма желание да изпраща войски в Украйна ", с което се дистанцира от изказването на френския президент Еманюел Макрон, че западните съдружници не би трябвало да изключват разполагането на войски в Украйна.

В изявление за френски медии украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че 90 % от европейските водачи сега са на страната на Украйна, макар че в обществата има разнообразни отзиви. Той разгласи, че съветското нахлуване в източната част на страната е спряно и че обстановката на фронта все още е доста по-добра, в сравнение с през последните месеци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР