Първото STEAM експо в страната отваря врати на 29 октомври

...
Първото STEAM експо в страната отваря врати на 29 октомври
Коментари Харесай

Над 25 изложители на първото STEAM експо в София

Първото STEAM експо в страната отваря порти на 29 октомври в София. Изложението „ Докосни науката “ е част от форума „ STEAM школо под пара “, който се организира този уикенд в образователен комплекс „ Българско школо “, и ще бъде отворено за гости на 29 и 30 октомври от 9.30 до 16 часа.

STEAM експото е гратис за възпитаници, родители и учители от цялата страна, които желаят да се потопят в света на науката, да се срещнат с водещи организации в сферата и да вземат участие в разнообразни демонстрации. В рамките на ревюто повече от 25 организации и компании, които работят в региона на STEAM образованието, ще покажат свои артикули и услуги, ще споделят хрумвания и опит.
-->
Сред акцентите в програмата на „ Докосни науката “ са проява на VR STEM Химическа лаборатория, лего работилница, показване на интериорни планове, 3D модел на строителна площадка, макети на индустриални роботи, приключени училищен планове, аудио кника-игра и още доста занимателни артикули и технологии, които демонстрират по какъв начин науката участва в всекидневието ни и могат да трансформират метода, по който децата учат.

Програмата на „ STEAM школо под пара “включва конференция, на която ще се разискват основни въпроси за ефикасната организация, финансиране и потребление на STEAM пространствата в учебните заведения и използването на технологиите като метод за разширение капацитета на всеки възпитаник.

Над 15 учебни заведения от цялата страна ще споделят опита и своите сполучливи решения за одобряване на STEAM методите в образователния развой и планово основаното образование.

Специален посетител на форума е водещият международен учебен специалист Гари Стейгър, който ще организира двудневен семинар-работилница, ориентиран към стабилно възстановяване на образователната среда и нейната промяна посредством съчетаване на съвременни цифрови технологии и модерни просветителни теории.

Организатор и хазаин на форума е “Българско Школо ” в партньорство с Тракийски университет-Стара Загора, СУ „ Емилиян Станев “- Велико Търново, Академия за родители. Медиен сътрудник е prepodavame.bg.

Събитието „ STEAM школо под пара “ се осъществя с поддръжката на „ Овергаз Академия “.  Академията се стреми да покачва конкурентоспособността на газовите горива, да предизвиква и подкрепя съдействието сред компании и просветителни институции в бранша. Основните й цели са свързани с образование и повишение на квалификацията на специалисти и мениджъри, дейното привличане на възпитаници, студенти и младежи към енергийния бранш, както и развиването на научноизследователската активност в региона на природния газ, водородната енергетика и проектите за стабилно развиване.

Това е първото от поредност събития на „ Българско школо “, свързани с използването на изследователския метод в образованието като фактор за по-добра професионална реализация на младежите. Повече за форума може да научите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР