Първото си състезание за сезона записа 6-кратният шампион на Затворен

...
Първото си състезание за сезона записа 6-кратният шампион на Затворен
Коментари Харесай

Иван Влъчков записа първи старт за сезона на Ред Бул Ринг

Първото си съревнование за сезона записа 6-кратният първенец на Затворен маршрут у нас Иван Влъчков. Това се случи предишния уикенд на пистата Ред Бул Ринг в Австрия. Иван се състезава във втория кръг от шампионата на Централно-европейската зона - ЕSET Cup Series със SIN Car R1 GT4.

В събота имаше подготовка и 2 надпревари - спринт и ендуранс. В квалификацията поради лек случай се получи проблем с колата и Влъчков не съумя да кара в късата отдалеченост.

За ендуранса всичко бе наред и Иван кара в доста безредно съревнование, прекъсвано на няколко пъти с кола за сигурност и дъжд в края. Иван се оправи добре и приключи 3-и в класа GTX и 27-и в общото нареждане, само че бе класиран 4-и, откакто кола от различен клас бе преместена в неговия в последния миг.

В неделя в третото за уикенда съревнование Влъчков започва 35-и и приключи 22-и в общото класиране, а в класа стана 4-и от общо 7 състезатели.

"Много съм благополучен, че съумях да участвам на това съревнование, съобщи Влъчков. - Организацията беше на равнище. Започваме да работим по нов мотор за уикенда на Словакия кръг (20-21 август), където ще се борим за място в топ 3. Благодаря на Етнографски Комплекс Дамасцена, ИА Транс и HTI България за поддръжката, както и на Росен Даскалов, на механиците и на фамилията ми. "

*Източник: Влъчков Рейсинг
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР