Първото пътуване на новия британски самолетоносач ще покаже на съюзниците,

...
Първото пътуване на новия британски самолетоносач ще покаже на съюзниците,
Коментари Харесай

Дипломация на канонерките - Британски самолетоносач с послание към Китай

Първото пътешестване на новия английски самолетоносач ще покаже на съдружниците, че Англия след Брекзит е подготвена да пази западните ползи и е нетърпелива да види Китай да съблюдава интернационалните правила , разяснява командирът на кораба, оповестява " Ройтерс ".

HMS " Кралица Елизабет " взе участие в ученията на НАТО в Средиземно море тази седмица , преди осеммесечното пътешестване, което ще премине през Южнокитайско море с обръщение за Пекин, че морските пътища би трябвало да останат отворени .

Самолетоносачът е " извънредно мощно изказване ", изяснява комодор Стив Мурхаус, командващ и капитан на кораба, сподели той пред " Ройтерс " на палубата край португалското крайбрежие, когато изтребители F-35B излитаха към него.
 Британски и френски самолетоносачи основават мощна експедиционна армада
Британски и френски самолетоносачи основават мощна експедиционна армада

Обединяват ударни групи в Средиземно море, а по-късно може да се демонстрира сила и в Южнокитайско море

" Това демонстрира, че ние сме световен флот и нямаме самообладание да се върнем отново там ", сподели той. " Целта за нас е, че това разполагане ще бъде част от по-постоянното наличие на Обединеното кралство в този район ", добави той, базирайки се на Индо-Тихия океан, който включва Индия и Австралия.

Англия бе главният съдружник на Съединени американски щати на бойното поле в Ирак и Афганистан и наред с Франция, главната военна мощ в Европейския съюз. Но гласуването през 2016 година за овакантяване на Европейски Съюз повдигна въпроси по отношение на нейната световна роля .

Отчасти в отговор на тези опасения, Лондон разгласи най-голямото си нарастване на военните разноски след Студената война в края на предходната година и популяризира въздействието на самолетоносача, издигнат на цена от над 3 милиарда паунда (4,26 милиарда долара).

HMS Queen Elizabeth ще плава с кораби от Съединени американски щати, Сингапур, Япония и Южна Корея, по маршрута, заяви Мутхаус.
 Руски бомбардировачи организираха първи подготвителни полети край крайбрежията на Сирия
Руски бомбардировачи организираха първи подготвителни полети край крайбрежията на Сирия

Беше упражнено реализирането на задачи в нови географски зони

Англия, сходно на Китай, в този момент има два самолетоносача , Съединени американски щати имат 11. Новият 65 000-тонен транспортен съд е с 8 английски F-35B и 10 американски F-35, както и 250 американски морски пехотинци като част от 1700 души екипаж.

Самолетоносачът е придружаван от два разрушителя, две фрегати, подводница и два поддържащи кораба за плаването от 26 000 морски благи, съпроводен е и от американски миноносец и фрегата на холандския флот.

Запитан за напъните на Англия за усилване на въздействието в индо-тихоокеанския район за противопоставяне на възходящата мощ на Китай - тактика, също следвана от Европейски Съюз и подкрепена от НАТО - Мурхаус изясни, че " напъните за извънредно основни . "

Китай претендира за 90% от евентуално богатото на енергийни източници Южнокитайско море, само че Бруней, Малайзия, Филипините, Тайван и Виетнам също претендират за елементи от него.
 Съединени американски щати се оплака в Организация на обединените нации, че Китай не желае да договаря за нуклеарните си оръжия
Съединени американски щати се оплака в Организация на обединените нации, че Китай не желае да договаря за нуклеарните си оръжия

Въпреки " трагичното струпване на нуклеарния си боеприпас "

Съединени американски щати от дълго време се опълчват на експанзивните териториални искания на Китай там, изпращайки постоянно военни кораби през водния път, с цел да показват независимост на корабоплаването. През него всяка година минава търговия на стойност към 3 трилиона $.

В Средиземно море английската ударна група е част от най-големите учения на годината на НАТО Steadfast Defender, която включва морско обучение с 18 кораба .

" Изпраща известие за решимостта на НАТО ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на борда на самолетоносача .
 Франция порязва НАТО и Столтенберг за взаимното финансиране
Франция порязва НАТО и Столтенберг за взаимното финансиране

Германия и съдружници за желаните милиарда: Всяко евро може да бъде изхарчено единствено един път

" Ние сме изправени пред световни закани и провокации , в това число изменящия се баланс на силите с възхода на Китай ", сподели той и добави, че макар че Китай има най-големия флот в света, той не може да се мери с НАТО и не е съперник .

Столтенберг , изясни че управляващите на страната са могли да вземат в съгласуваност с Москва .

" Наясно сме с околните връзки сред Русия и Беларус и по тази причина е мъчно да повярваме, че режимът в Минск би могъл да направи нещо сходно без никаква съгласуваност с Русия ", добави Столтенберг от борда на английския самолетоносач " Кралица Елизабет ".
 Турция принудила НАТО да не притиска Беларус
Турция принудила НАТО да не притиска Беларус

Анкара е прекомерно значима за Европейски Съюз и Съединени американски щати, с цел да я пренебрегват, желае положителни връзки с Москва и Минск и по този начин разстройва Полша, Литва и Латвия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР