Първото издание на книгата за Хари Потър, с което баща

...
Първото издание на книгата за Хари Потър, с което баща
Коментари Харесай

60 000 паунда на търг за книга на Хари Потър

Първото издание на книгата за Хари Потър, с което татко преподаваше на децата си на британски, завоюва 60 000 английски лири на търг, съобщи BBC.

Първоначално рядкото копие на „ Хари Потър и Философския камък “ беше оценено на 30 000 английски лири.

Книгата, едно от единствено 500 отпечатани първи издания с твърди корици, е продадена от пенсиониран английски бежанец от Люксембург.

Търговецът Джим Спенсър дефинира цената, която се повиши до 75 000 английски лири с добавената награда на купувача, като " изумителна ".

Продавачът, който искаше да остане неизвестен, съобщи, че е купил книгата за децата си към 18 месеца след публикуването й за първи път през юни 1997 година Той съобщи, че е " безусловно очарован " от продажбата.

„ Книгите за Хари Потър са в действителност емблематични - в най-горния пласт на литературата за деца - и това първо издание може единствено да усили цената си в бъдеще “, сподели той.

Продавачът добави, че възнамерява да употребява пари от продажбата, с цел да изплати студентските заеми на щерка си.

Книгата е разпозната като първо издание, откакто е оповестена на търг в Дербишър, защото има повтаряне на фраза „ 1 пръчка “ на страница 53 и номер на изданието „ 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 ".

Спенсър, който се е занимавал с продажбата на четири първи издания на Хари Потър и Философския камък, съобщи, че това е най-високата цена, платена на продавачите за копие.

" Абсолютно съм разчувствуван, че книгата реализира толкоз изключителна цена за нашия снабдител ", сподели той.

" Надявах се, че ще завоюва 50 000 английски лири, само че да видя, че отплува около това, с цел да доближи 60 000 английски лири, беше удивително. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР