Първото азиатско турне на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп

...
Първото азиатско турне на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Първото азиатско турне на Доналд Тръмп започна с партия голф

Първото азиатско турне на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, стартира с партия голф, с нормална спортна шапка и с хамбургер с американско телешко месо, писа Асошиейтед прес тази заран.

Голф сътрудник на Тръмп бе самият японски министър председател Шиндзо Абе, който посрещна високия си посетител с проява на близки, даже фамилиарни връзки, които скоро ще правят отстъпка място на тънката дипломация, отбелязва организацията.

Двамата разиграха партия на девет дупки в голф-клуба "Касумигасеки " в префектура Сайтама. Отчет за играта даде самият Тръмп в Туитър, който пусна там и къс видеоклип от голф игрището. "Играх голф с двама удивителни хора - премиера Абе и Хидеки Мацуяма (известен японски играч по голф - б.р.) ", означи Тръмп, представен от ТАСС.

Преди да се появят на игрището, двамата сложиха подписите си върху бели голф шапки с надписи: "Доналд и Шиндзо. Ще създадем нашия съюз още по-велик ", в което мнозина видяха игра на думи с мотото на предизборната акция на Тръмп "Да създадем Америка още веднъж велика ".

Голф дипломацията разяснява и министър председателят Абе. "Времето беше доста хубаво и аз съм признателен на клуба за топлия банкет. Успяхме да проведем извънреден разговор. На терена за голф можеш в действителност да се отпуснеш и да разкажеш за същинските планове, по тази причина и ние успяхме добре да си поговорим, като от време на време вплитахме в диалога комплицирани въпроси ", сподели той, представен от тв канала Ен Ейч Кей.

Този лежерен старт на японско-американската среща на върха бе въведения към формалните договаряния, които ще се състоя в Токио на следващия ден. Според АП Абе ще упорства за единен фронт против Северна Корея и ще търси уверения, че Съединени американски щати ще спазят съюзническите си отговорности да пазят Япония, в случай че тя бъде нападната.

След голф партията Тръмп се върна назад в Токио на хеликоптер и се настани в хотел "Империал " недалече от императорския замък. Довечера той и брачната половинка му Мелания ще вечерят в компанията на премиера Абе и брачната половинка му Акие.

След утрешните двустранни договаряния Тръмп и Мелания ще бъдат признати от император Акихито и императрица Митико, а след това ще се срещнат с членове на асоциацията на фамилиите на японци, похитени от севернокорейски сътрудници. Визитата ще завърши на 7 ноември, след което президентът на Съединени американски щати ще продължи турнето си, заминавайки за Южна Корея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР