Първоначалната информация, че има около 40 км опашка от чакащи

...
Първоначалната информация, че има около 40 км опашка от чакащи
Коментари Харесай

Има ли драма на границата? Горещ репортаж

Първоначалната информация, че има към 40 км опашка от чакащи коли да преминат от Украйна в Румъния се оказа погрешна и пресилена, заяви специфичният делегат на БНР Ася Пенчева, която към обед дойде на пункт „ Исакча-Орливка “ сред двете страни.

Опашка има, само че тя е към 350 м. не повече.

Хората са доста, които чакат в действителност, тъй като доста коли ги стоварват просто на границата, защото мъжете не се позволяват да преминат.

Въпреки многото хора, тук няма безпорядък на граничния пункт. Митническите и граничните чиновници съумяват да владеят ситуацията.

Много са българите, които чакат да преминат с ферибота и също желаят да се върнат в България. За тях е значимо да знаят къде ще могат да бъдат настанени - дали в София, Бургас, има такива обезпечени пунктове, тъй като главните градове, към които те се стремят са тъкмо това.

Продължаваме с ферибота през Дунава към румънското село Исакча, където се посрещат хората от Украйна с пункт за подкрепителни питиета.

Един от пасажерите на ферибота показа:

„ Аз съм български жител, пристигнах да посрещна щерка ми, и жена ми е украинка и дойдохме да посрещнем дъщерята. В момента е тука на границата, чакаме да я вземем. Ще я водим отсам за Германия. Аз в Германия пребивавам и дребната беше с нас в Германия, оставихме я в България при родителите, и в този момент ще вземем огромната и се прибираме назад.

Тя живее в Одеса. Бабата и дядото останаха там. Дядото, в първия ден, когато почнаха да стрелят, на 800 метра от нас, от нашата къща, е паднала бомба, тъй като военна част е доста близо до нашата къща, където живеем. Ситуацията сега е доста зле в Одеса. Преди половин час приказвах с другари, които споделят, че не е добре обстановката в Одеса, дори не пускат “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР