Първокурсник в Софийския университет Св. Климент Охридски публикува снимки на

...
Първокурсник в Софийския университет Св. Климент Охридски публикува снимки на
Коментари Харесай

Можете ли да живеете в такива условия? Ето общежитието на студент в СУ

Първокурсник в Софийския университет " Св. Климент Охридски " разгласява фотоси на стаята си в общежитието, в която би трябвало да прекара актуалната образователна година.

Стаята в блока не разполага даже с подова настилка. Дървената дограма е изолирана с тиксо, с цел да не влиза вятърът през фугите, написа offnews.bg.

Общежитието, което е от фамилен вид, е двустайно. В него са настанени 3 момчета. Едната стая е единична, а другата двойна.

В своята студентът заварил две кревати, едното - без матрак. Посъветвали го да се обърне към домакина на блока, с цел да получи подобен.



Пратиха ме да взема един матрак, който беше на земята в друга стая на блока. Целият беше затрупан с косми и мръсотии, показа първокурсникът Боян Радев пред OFFNews.
 
Той е безапелационен, че ще подаде тъжба до Комисията по настаняване, с цел да бъде изместен в друга стая. Това може да се случи след 13 октомври, когато ще излезе второто класиране на студентите за общежитие. Ако получи отвод за пренастаняване, студентът споделя, че е подготвен да заплати за ремонт на стаята, в която ще би трябвало да живее.



Студентите получават тази бедност след същинска битка да се доберат до блоковете на Софийския университет в Студентски град. Тази година част от цената, която заплатиха, включваше даже излагането на персоналните им данни на показ - описите с информацията кой в кой блок и стая е настанен бяха оповестени от Комисията по настаняване в интернет. Друга част от цената бяха многочасовите опашки, на които чакат, с цел да се настанят. А изненадата за някои беше, че са в стая със студенти от противоположния пол.



По мотив гафовете в настанителната акция преди дни ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков разгласи, че главният проблем при настаняването на студентите в общежитията на ВУЗ-а е бил неналичието на задоволително стаи поради ремонтите и уточни, че се чака те да приключат до 20 октомври.

Софийският университет и други университети вършат поправки. МОН и по-късно Министерският съвет осигуриха огромна сума, за разлика от различен път, за ремонт на студентски общежития. Нямаше по какъв начин те да бъдат ремонтирани по едно и също време, тъй като няма по какъв начин да освободим стаите от студенти едновременно, тъй че се ремонтира поетапно и ремонтът не е приключил изцяло, съобщи проф. Герджиков пред членовете на Академичния съвет на Университета.

Ремонти текат в 57-и и 17-и блок сега, а част от тях не престават към този момент 8 месеца. В други блокове - като този, в който е стаята на фотосите - занапред предстоят. Но дали той ще завърши до 20 октомври, както даде обещание ректорът? Състоянието на въпросната стая сякаш не дава мотив за сходни очаквания.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР