Първо разцепление в управляващата коалиция. “Продължаваме промяната и “Демократична България

...
Първо разцепление в управляващата коалиция. “Продължаваме промяната и “Демократична България
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! ДеБъ са бесни. Решение на ,,Промяната“ ги накара да избухнат: Това е смущаващо!

Първо разединение в ръководещата коалиция.
“Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” застават една против друга на локалните избори в Бургас.
За първото разединение на двете партии, които ръководят страната и Народното събрание в коалиция, се разбра през уикенда, откакто Националният съвет на Политическа партия реши претендентът им за кмет на морския град да е Константин Бачийски.
Бачийски в действителност не е от Политическа партия, а е водач на партия “Средноевропейска класа ”. Той даде регистрацията на партия СЕК, с цел да може новоучредената партия “Промяната продължава ” да взе участие в парламентарните избори на 14 ноември 2021 година Десните в София го упрекват, че по време на първия ЛГБТ Прайд в Бургас през 2021 година, Бачийски е измежду уредниците на „ контрапротест “, дружно с „ Възраждане “ и локални патриотични организации.
Бачийски показва, че повече споделя идеологията на „ Възраждане “ във връзка с Русия, в сравнение с тази на Политическа партия. През 2022 година той гласоподава „ въздържал се “ за нови наказания против Русия поради войната в Украйна. По неговите думи, „ тъй като работи за българския държавен интерес “.
Решаващи за избора се оказаха престижът и безупречната известност на бургаския депутат. От него ще се чака да постави завършек на дългогодишното ръководство на ГЕРБ в община Бургас и да сложи началото на нужните промени, които да трансфорат регионалния град в привлекателен център за вложители, свободни капитали и жители.
Така от Политическа партия аргументираха издигането на Бачийски, който има и три мандата като общински консултант в Бургас и в този момент се изправя против Димитър Николов от ГЕРБ, който ще се бори за пети кметски мандат, предава Епицентър.
Когато на първите избори през 2021 година Политическа партия използваха регистрацията на СЕК, Бачийски се похвали, че Кирил Петков го е оповестил за “лицето на смяната в Бургас ”. Кандидатурата му обаче в този момент срещна огромно отрицание в обществените мрежи измежду последователи както на Демократична България, по този начин и на самата Политическа партия.
Официално от “Демократична България ” резервираха безмълвие през уикенда. Направи го обаче депутатът Ивайло Мирчев, който непосредствено дефинира кандидатурата на Бачийски като “смущаваща ”.
В собствен коментар под пост против водача на СЕК в групата “Демократична България – последователи ” във фейсбук, чийто админ е и самият той, Мирчев разкри, че даже имат собствен претендент – депутата Димитър Найденов. Той също е бил общински консултант в морския град.
Нито “Да, България ”, нито ДСБ, нито “Зелено придвижване ” сме издигали претендент за кмет на Бургас към момента. А имаме претендент – Димитър Найденов, написа Мирчев.
Думите му незабавно бяха харесани от над 120 души.
А в различен собствен коментар под същия пост Мирчев изясни за съюза сред Политическа партия и Демократична България: Коалиция за парламентарните избори е. За локалните към момента няма взето решение. Затова на този стадий Политическа партия има правото да номинира който претендент реши, а ние имаме правото да не се съгласим. Номинацията на Бачийски в този миг по този метод е смущаваща.
Двете обединения се явиха дружно на парламентарните избори на 2 април, като задачата им бе да създадат необятно реформаторско обединяване. За задачата потърсиха поддръжка и от неправителствени организации и други партии, които да ги поддържат. Тогава направиха поръчка и за общо явяване на вота по места през октомври, само че към момента нямат подписано съглашение за това.
Политическа партия и Демократична България дружно със “Спаси София ” и “Екипът на София ” към този момент издигнаха Васил Терзиев за кмет на София, а Борис Бонев – за лидер на листата за общински съветници. Други общи оповестени кандидатури към този момент нямат.
За локалния избор евентуално ще се стигне до бракоразвод сред двете обединения в доста градове, защото липсва съгласие за претендентите. Такава е обстановката в Пловдив, Варна, Велико Търново и Враца.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР