Първо пробно изстрелване в Арктика на руската хиперзвукова ракета Х-47М2

...
Първо пробно изстрелване в Арктика на руската хиперзвукова ракета Х-47М2
Коментари Харесай

Русия изпробва за пръв път новата си хиперзвукова ракета Кинжал

Първо пробно изстрелване в Арктика на съветската хиперзвукова ракета Х-47М2 " Кинжал " е било осъществено в средата на ноември към полигона " Пемба ", североизточно от Воркута. Това оповестиха два източника от военнопромишления комплекс на Русия, представени от ТАСС.

Според единия от тях изтребител " МиГ-31К ", изхвърчал от базата в Оленогорск, е изстрелял ракетата по наземна цел на полигона " Пемба ". Другият източник удостоверил информацията, като добавил, че скоростта на ракетата е достигнала 10 маха.

От командването на Въздушно-космическите сили на Русия отхвърлиха да разясняват тематиката, показва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

По формулировка един мах (т. нар. Число на Мах) се равнява на скоростта на звука във въздух с мокрота нула % (ок. 331 метра в секунда).

" Кинжал " е най-новият съветски ракетен комплекс, формиран от носителя " МиГ-31К " и ракетата. По данни на медии ракетата е авиационен вид на мобилния наземен комплекс " Искандер ".

Понастоящем една ескадрила от " МиГ-31К " с хиперзвукови ракети е дислоцирана в съветския Южен боен окръг, отбелязва ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР