Парвийн Касван, лесовъд от Индия, публикува видео миналата година на

...
Парвийн Касван, лесовъд от Индия, публикува видео миналата година на
Коментари Харесай

Слоница носи мъртвото си малко – секунди по-късно камерата я заснема да прави немислимото

Парвийн Касван, лесовъд от Индия, разгласява видео предходната година на няколко слона, които провеждат нещо, което наподобява като погребална върволица за малко слонче.

Видеото на Касван се популяризира мълниеносно в обществените медии, като десетки хора по света показаха своята благосклонност и обаяние.

Записът, оповестен в Twitter, демонстрира по какъв начин слоница излиза от дърветата, носейки мъртво малко, най-вероятно личното си дете.

След това слоницата оставя тялото на бебето на земята от другата страна на пътя и чака другите слонове да му обезпечат отбрана.

Скоро по-късно се появяват още слонове и застават към мъртвото слонче.

Оплакване на дребното

Тогава първият слон, евентуално майката, подвига още веднъж дребното и групата продължава напред. Изглежда като че ли отиват на погребална гала, с цел да оплачат мъртво дете.

Публикацията в Twitter има хиляди лайкове и споделяния.

Това не е първият път, когато хората виждат, че слоновете оплакват мъртвите си по същия метод, по който го вършим ние.

Можете да видите видеото по-долу:

Това са фрагменти, които могат да разчувстван всяко сърце.

В по-късен туит създателят на видеото написа: „ Има теории, които приказват за антични гробища на слонове в гората. Много хора са писали за това “.

„ Но не открих безапелационни доказателства. Въпреки че в множеството случаи слоновете избират да умрат покрай водоеми. “

Известно е, че слоновете вземат участие в ритуали, когато член на фамилията почине.

Когато преди години слон, прочут като кралица Виктория, умря в Северна Кения, три обособени фамилии слонове, които я познаваха, бяха документирани да се връщат на мястото, където тя е умряла, с цел да инспектират костите й седмици след гибелта й.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР