Първият вот на недоверие срещу кабинета Борисов 3 започна вяло,

...
Първият вот на недоверие срещу кабинета Борисов 3 започна вяло,
Коментари Харесай

Отсъствието на Борисов - централна тема в дебатите за вота на недоверие

Първият избор на съмнение против кабинета " Борисов " 3 стартира неенергично, в отсъствието на премиера, като точно това се трансформира в централна тематика при започване на дебатите.

За да мине вотът са нужни най-малко 121 гласа, с колкото от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - единствената друга партия, която го поддържа, не разполагат. Гласуването би трябвало да е 24 часа след привършване на дебатите.

По време на разискванията ръководещи и съпротива не дебатирата тематиката, а точно неуспехът на кабинета в битката с корупцията, а се стигна даже до припомняне на безконечната тематика " кой е по-по-най-комунист ".

Правосъдният министър Цецка Цачева взе думата и съобщи: " Да се твърди, че няма воля за битка с корупцията, че нищо не се прави, че няма политики, е надълбоко погрешно изказване ".

Тя посочи последното проучване на „ Евробарометър”, в което жителите на доста други европейски държи също сочат, че при тях има корупция.

" Колеги от ляво, знаете ли какъв брой пъти вие споменавате във вашата предизборна платформа за систематична битка с корупцията – нула. Вие спекулативно извеждате избрани данни ", обърна се тя към Българска социалистическа партия и акцентира, че държавното управление поставя огромни старания - приемането на антикорупционния закон и променените в Наказателно-процесуален кодекс, а във Върховен касационен съд от 2014 година се водят 57 каузи за корупция против политици и държавници.

Социалистите обаче за трети път настояха Борисов да пристигна и този път Караянчева даде 15 минути отмора.

И след нея обаче министър председателят не пристигна, като Караянчева разгласи, че той е имал значими интернационалните срещи , само че тя му се обадила, като той обяснил, че гледа по малкия екран.

Това провокира крясъци: " Оставка! " от алените редици и въпроси за какво съвещанието не е било планувано във време, когато Борисов не е зает. Изводът беше - че го е боязън. След това от левицата настояха съвещанието да бъде прекъснато.

Какво още се случи по време на дебатите прочетете в Actualno.com.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР