Първият въпросник за кандидатстване за присъединяване към Европейския съюз беше

...
Първият въпросник за кандидатстване за присъединяване към Европейския съюз беше
Коментари Харесай

Молдова попълни и подаде първия въпросник за присъединяване към ЕС

Първият въпросник за кандидатстване за присъединение към Европейския съюз беше запълнен и връчен на посланика на Европейския съюз в Република Молдова Янис Мажейкс на гала, на която участва цялото управление на страната, оповестява Молдпрес.

Президентът Мая Санду заяви, че е свикала учредително съвещание на Комисията за европейска интеграция, което събира представители на няколко управляващи и има за цел да координира подготвителния развой за присъединение на Молдова към Европейски Съюз.

" Това е комплициран развой и имаме доста работа . Радвам се да чуя от държавното управление през днешния ден, че сме подготвени да изпратим отговорите на първия въпросник, който получихме от Европейската комисия преди 11 дни. Европейски Съюз е план за мир, развиване и разцвет, а Република Молдова, като дребна и уязвима страна, ще бъде в сигурност в фамилията на Европейски Съюз. В това семейство можем да предложим на нашите жители разширена народна власт и разцвет. Знаем какво би трябвало да създадем ", сподели Санду.

Въпросникът беше връчен на посланика на Европейски Съюз в Кишинев, който означи бързината , с която беше запълнен и означи, че това е първата стъпка по дългия път към участие в Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР