Първият в Гърция, но и в света танкер, който може

...
Първият в Гърция, но и в света танкер, който може
Коментари Харесай

В Гърция кръстиха първия танкер в света с възможност за задвижване с амоняк

Първият в Гърция, само че и в света танкер, който може да се задвижва с амоняк, беше кръстен през вчерашния ден в пристанището Агии Теодори западно от столицата Атина, заяви телевизия Скай.

Церемонията беше осъществена на терминала на компанията Motor Oil в наличието на гръцкия министър на корабоплаването и островната политика Янис Плакиотакис и представители на компанията-оператор AVIN international.

Плакиотакис означи, че танкерът „ Крити Фючър “ (KRITI FUTURE) е първият в света, който може да употребява амоняк, който е гориво с нулеви въглеродни излъчвания. „ Можем да сме оптимисти, тъй като гърците няма просто да участват на утрешния ден, а те ще отварят нови пътища, ще бъдат пионери, стълбове на международната търговия, само че и на благополучието на Гърция “, сподели министърът.

Новопостроеният танкер може да се задвижва с стандартни горива, само че без особени старания моторът му може да премине към работа на амоняк.

„ Крити Фючър “ принадлежи на групата „ Вардиноянис “. Той има водоизместване от 156 хиляди тона, дълъг е 274 метра и има екипаж от 21 души.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР