Първият трик, с който ще ви запозная, предполагам, че повечето

...
Първият трик, с който ще ви запозная, предполагам, че повечето
Коментари Харесай

Още важни кулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знае

Първият трик, с който ще ви срещна, допускам, че множеството от вас го знаете, само че аз въпреки всичко ще ви го кажа: с цел да премахнете по-лесно семките от тиквичките или други сходни на тях зеленчуци- използвайте лъжица за сладолед. С помощта на острия й връх по-лесно ще премахнете семките от зеленчука.

Ако сте създали ястието по-мазно, в сравнение с би трябвало да бъде - не се тормозете! Има доста елементарен метод да поправите тази неточност. Трябват ви лед и кухненска хартия. Увийте кубчетата лед в кухненската хартия и забършете деликатно ястието. Ледът ще ви послужи като магнит за мазнината.

Много е дразнещо, когато използваме домакинско фолио и то се скъса, нали? Е, към този момент има решение и на този проблем. Професионалните готвачи постоянно употребяват студено фолио - т.е. преди приложимост фолиото постоянно стои в хладилника. Студеното фолио залепва и се къса по-рязко.

Кой обича да бели цитруси? Ядосвате ли се, когато си чупите маникюра поради тях? Спокойно, има решение и на този проблем! Просто преди да почнете да белите цитрусите ги поставете за 20-тина секунди в микровълновата! Така кората пада по-лесно.

Яйцата също могат да се белят по-лесно - просто поставете сода или оцет във водата, където ще ги варите. Те проникват в черупката и с помощта на това беленето им става доста по-лесно.

Ако пък желаете да изцедите всичкия разполагаем сок от цитрусите просто ги поставете в хладилника, а по-късно ги затоплете за 15-20 секунди в микровълновата.

Ако се ядосвате, че кашкавалът се троши, когато вие се пробвате да го настържете има решение и за този проблем! Просто поставете във фризера за към 30-тина минути да стегне. Така ще може да го настържете доста елементарно.

Ако пък не желаете да плачете, до момента в който режете лук, на помощ още веднъж идва фризерът! Поставете лука за към половин час във фризера и след това ще ви бъде по-лесно и няма да плачете. Но, в случай че ще режете лука за салата не го слагайте във фризера, тъй като ще изгуби хрупкавостта си.

Когато варите паста, постоянно се притеснявате водата да не изври, нали? Ако сте доста заети и нямате време да наглеждате пастата, поставете върху тенджерата дървена лъжица. Тя няма да разреши на пяната да излезе на открито.

Ако желаете печеното пиле или различен тип птица да станат по-бързо, постоянно слагайте цялата птица с гърдите към дъното на тавата. Това се прави, тъй като в гърдите се съдържа по-голямата част от месото и колкото е по-близо месото до източника на топлота, толкоз по-бързо ще се сготви.

Ако не желаете да изхвърляте дървените лъжици и шпатули, които си мислите, че за нищо не стават - просто ги изварете в чиста вода и ги оставете да изсъхнат на слънце. Така стават като чисто нови.

Ако не желаете чугуненият тиган да ръждясва не го мийте с нормално веро, а единствено с готварска сол. Ако желаете да върнете блясъка на обичаната си тенджера - измийте я със примес от сол и оцет.

Ако желаете да запазите свежите подправки - замразете ги. Поставете листата им във формички за лед- поставете олио или вода и замразете. Така ще имате постоянно комфортно кубче за директна приложимост.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР