Първият сингъл от предстоящия нов албум на със заглавие Pora

...
Първият сингъл от предстоящия нов албум на със заглавие Pora
Коментари Харесай

Мистерията с първи сингъл от новия си албум!

Първият сингъл от идния нов албум на със заглавие " Pora Sotunda " излезe публично на музикалния пазар. В него взе участие изключителната Лиса Джерард от дуото Dead Can Dance. 

Сингълът е публикуван на 7-инчов винилов формат, от който ще бъдат публикувани единствено 1000 бройки в света и 50 у нас. На него има две песни.

Песента " Pora Sotunda ", която е на " А " страна на сингъла, е и първият публично публикуван студиен запис на " Мистерията на българските гласове " след повече от 20-годишна пауза и е грациозен предходник на упования нов албум. В нея красиво се преплитат гласовете на хора и Лиса Джерард. На " В " страна на сингъла звучи песента " Ганка ", връщаща ни към корените и традициите на състава, отличен с " Грами " през 1990 година В основата на " Ганка " стои съществуваща национална мелодия, развита и композирана от, а в записа взе участие и Дейвид Кукерман – перкусионистът на Dead Can Dance.

Видеоклипът към песента " Pora Sotunda " е мистериозен, тайнствен и черно-бял. Той е дело на Иван Москов и е сниман в България, като част от фрагментите са направени в село Дядовци – изцяло обезлюдено село в Родопите.



" По време на фотосите ние, целият екип, се чувствахме като в някаква магия – всичко просто се случваше и като че ли някой ни направляваше от горната страна ", споделя режисьорът Иван Москов. Композиторът Петър Дундаков прибавя:  " Мисля, че този план се трансформира в същинска Мистерия на гласовете..., той носи невероятна сила и мощ и като че ли надскача невидими граници. "  Новият албум на " Мистерията на българските гласове " е плод на съвсем двегодишна работа на хора, продуцентския екип и всички останали участници. Специален посетител в него е австралийката Лиса Джерард, известна на меломаните като член на дуото Dead Can Dance и като композитор и реализатор на кино музика. През 2000 година тя печели " Златен глобус " за музиката към кино лентата " Гладиатор ", основана взаимно с композитора Ханс Цимер.

В албума вземат участие още международният първенец по бийтбокс SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. С неповторимо наличие са и българските музиканти Петър Миланов (китара), Христина Белева (гъдулка), Костадин Генчев (кавал) и Димитър Карамфилов (контрабас). Албумът е продуциран от " Шуберт Мюзик Пъблишинг ", а песните в него са особено композирани за хора от Лиса Джерард, ирландския композитор Джулс Максуел и българския композитор Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума.

Новият албум на " Мистерията на българските гласове " се чака напролет на 2018 година Съвместните осъществявания на хора и Лиса Джерард бяха показани за първи път пред българска аудитория по-рано тази година с два изключителни концерта в София и Пловдив.


Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР