Първият полуфинал на Мондиал 2022 е факт! Аржентина и Хърватия ...

PromoMall.bg
Първият полуфинал на Мондиал 2022 е факт! Аржентина и Хърватия

Нова драма в Катар! Аржентина оцеля в култов мач

Първият полуфинал на Мондиал 2022 е реалност! Аржентина и Хърватия се класираха след големи драми и напрежението на дузпите.

В късния мач на лудата вечер Аржентина и Нидерландия приключиха в постоянното време и продълженията при 2:2, като " гаучосите " победиха при дузпите.
-->
Но драмата и в този четвъртфинал бе невероятна!

В 42-та минута - ГООЛ ЗА АРЖЕНТИНА! Напълно закономерно резултатът е открит в изгода на " гаучосите ". Лионел Меси овладя подаване в центъра на игрището, след което напредна и по елегантен метод изведе Нахуел Молина, който съумя да се разпише.

" Лалетата " стартираха по-смело второто полувреме и към този момент имат повече топката, пробвайки да намерят междина в съвършено проведената отбрана на Аржентина. 

ДУЗПА ЗА АРЖЕНТИНА! Дензъл Думфрис опитва да отнеме топката на противник, когато закъсня с посягането и вместо кълбото, докосна крайници на Акуня. Матеу Лаос имаше отличен взор над обстановката и без да се колебае, отсъди дузпа. Това става в 71-та минута.

Лионел Меси е прецизен от бялата точка! " Гаучосите " бяха доста близо да се класират на четвъртфинал.

88-ма минута. ГООЛ ЗА НИДЕРЛАНДИЯ! Току-що появилият се в игра Воут Вергхорст бе най-съобразителен в полето на съперника, така като точно засече центриране на Стивън Бергюс, с цел да понижи резултата в дуела.

Дадено бе 10-минутно продължение, доста нерви и стигане даже до пердах сред играчите в края на мача. Втори гол за " лалетата ". В последните секунди на десетминетното продължение гениална комбинациа при изпълнен фаул донесе тъждество 2:2!

В края на продълженията - драма пред нидерландската врата. 

Андриес Ноперт отрази мощен изстрел на Лаутаро Мартинес.

114′  Какъв късмет за Аржентина! Лаутаро Мартинес насочи подло топката към Ноперт, само че Ван Дайк застана на пътя му и го лиши от гол. 

В последните секунди - греда за Аржентина! Но равенството остана - още веднъж дузпи довечера!

Там решаващата дузпа, която прати Алжентина на полуфинала, бе вкарана от Лаутаро  Мартинес.

Източник: standartnews.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg