Първият полет на новия стратегически стелт бомбардировач от шесто поколение

...
Първият полет на новия стратегически стелт бомбардировач от шесто поколение
Коментари Харесай

САЩ пускат в първи полет бомбардировач от шесто поколение преди края на годината

Първият полет на новия стратегически стелт бомбардировач от шесто потомство B-21 Raider ще бъде осъществен преди края на тази година, сподели Том Джоунс, президент на аеронавтиката в Northrop Grumman, представен от списание „ Air And Space Forces “.

„ Първият B-21 сега се приготвя за летателни тествания “, сподели той пред конференция на Асоциацията на военновъздушните сили. Според него е евентуално той да лети преди края на годината. В същото време Джоунс уточни, че първият B-21 не е първообраз, той е основан като първи индустриален пример. Ден преди този момент Northrop Grumman Corporation разгласи, че към този момент са почнали наземните проби на моторите на първия бомбардировач.

„ Тестването на мотора е значим крайъгълен камък за програмата, защото първият в света аероплан от шесто потомство се приготвя за летателни тествания “, се споделя в известието. Тестването се организира в 42-и цех на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Палмдейл, Калифорния. Стратегическото командване на военновъздушните сили на Съединени американски щати чака да одобри на въоръжение първия стратегически стелт бомбардировач от шесто потомство B-21 Raider, който е кадърен да носи както стандартни, по този начин и нуклеарни оръжия, още през 2025 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР