Първият плавателен съд на Virgin Voyages от флот от три

...
Първият плавателен съд на Virgin Voyages от флот от три
Коментари Харесай

АББ ще осигури захранване с най-висока енергийна ефективност на новите круизни кораби Virgin Voyages


Първият кораб на Virgin Voyages от флот от три новаторски кораба е плануван за доставка през 2020 година, като всички те ще бъдат проектирани и издигнати с отговорност и мисъл за околната среда.

Всеки от корабите с брутно тегло от по 110 000 тона ще разполага със задвижваща система Azipod® propulsion, безстепенна управляема задвижваща система, при която електрическият мотор се намира в потопена във водата кутия отвън корпуса на кораба. Задвижващата система Azipod® се е утвърдила като стандарт в круизния бранш с потвърдената си дарба да понижи разхода на гориво с до 15 % спрямо обичайните задвижващи системи с шахти.

“Превръщането на Virgin Voyages в природосъобразно устойчива компания е в основата на нашата визия и ние сме щастливи, че задвижващата система Azipod® на АББ ще ни помогне да реализираме тази цел. В комбиниране с отличната си маневреност, това решение беше естественият избор за нашите кораби,” показа Стюарт Хокинс, старши вице президент на отдел „ Морски и механически операции” за Virgin Voyages.

“Електрическата задвижваща система Azipod® е въплъщение на нововъведение и успеваемост като при никоя друга задвижваща система и е в основата на нашата визия за електрическо, цифрово и обвързвано мореплаване,” съобщи Питър Тервиш, президент на дивизия „ Индустриална автоматизация” на АББ. “Базирана на 35-годишен опит и създаване, нашата технология на задвижване Azipod® продължава да води корабите към бъдещето на електрическата подвижност, подкрепяйки нашия ангажимент към технологии с извънредно високо равнище на продуктивност, надеждност, сигурност и природосъобразност.”

Две системи Azipod® XO с обща задвижваща мощ от 32 MW (43 000 HP) ще задвижват всеки от трите кораба. В допълнение към най-високото равнище на енергийна успеваемост, системите Azipod® XO, където “X” значи „ последващо поколение”, а “O” – работа в намерено море, дават висока маневреност и най-малък звук за по-високо улеснение на пасажерите.

Всеки кораб ще разполага с цялостната идея на АББ за електрическа централа – едно решение, обхващащо генераторите на електричество, основните разпределителни табла, разпределителните трансформатори и система за дистанционно управление за маневриране на системите Azipod® от мостика. Комбинацията от задвижването Azipod® и концепцията на АББ за електрическата централа прави допустимо конфигурирането на цялото съоръжение за един усъвършенстван метод на работа, водещ до нараснала успеваемост и по-ниски нездравословни излъчвания.

В сходство с метода “Електрически. Дигитални. Свързани.” на АББ, който планува цифровото и обвързвано бъдеще на корабоплаването, тези плавателни съдове ще имат способността да се свързват с инфраструктурата на Центровете за взаимни интервенции ABB AbilityTM. Тази мрежа употребява съоръжение за отдалечено наблюдаване и разбор на данни за да се обезпечи опция за превантивна поддръжка, планувани интервенции и даже отдалечена техническа поддръжка.

Четиритактовите мотори, задвижващи генераторите на електричество – четири за всеки кораб – ще бъдат оборудвани с турбокомпресорите TPL-C на АББ, проектирани да се оправят с взискателни интервенции и непрестанно избирани за огромни круизни кораби поради надеждността и успеваемостта си.

Всеки от корабите ще бъде с дължина 278 метра и широчина 38 метра, и ще побира над 2 700 пасажери и 1 150 души екипаж. И трите кораба ще бъдат издигнати в корабостроителницата Fincantieri в град Генуа, Италия, като доставките на втория и третия кораб са планувани надлежно за 2021 година и 2022 година

От първата апаратура преди 25 години, задвижващата система Azipod® е икономисала почти 700 000 тона гориво, в същото време натрупвайки близо 15 милиона часа работа при впечатляваща степен на напрекъсната работа от 99.8 %. През месец март 2018 година, задвижващата система Azipod® обезпечи своя стотен контракт за зареждане на круизен транспортен съд.

Чрез слагането си отвън корпуса на кораба, задвижващата система Azipod® освобождава място за повече каюти. Благодарение на минималния звук и трептения, задвижващата система Azipod® усъвършенства и комфорта на пасажерите и екипажа. Способността на тези системи да се обръщат във всички направления покачва достъпа на круизните кораби до пристанищата без помощта на влекач. Възможните разновидности на задвижващи системи Azipod® към този момент се простират от 1.5MW до 22MW.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР