Първият културен фестивал, посветен на българската писменост, литература и творчество

...
Първият културен фестивал, посветен на българската писменост, литература и творчество
Коментари Харесай

Да поЧетем на площад Славейков

Първият културен фестивал, отдаден на българската книжовност, литература и творчество - " Да поЧетем ", ще се състои през днешния ден, 24 май, научи ДУМА от Яна Стефанова, организация Imp-Act. Още от сутринта площад " Славейков " ще осъмне с цветна фестивална визия, аудиопроизведения от бележити писатели, зона за четене и базар за книги. През целия ден от 11 до 20,30 ч. актьори, създатели, артисти, литературни ценители и реализатори ще се качат на сцената с поредност от модерни прояви, въодушевени от българското слово и един от най-значимите културни празници. Малки и огромни могат да се включат в детска работилница, пешеходни обиколки, музеен тур, куиз, четения и срещи с създатели, импро спектакъл и рап концерт, всички те, въодушевени от родното творчество и книжовност. 
Посетителите ще могат да се потопят в аудио и образна атмосфера с творби на типичен и модерни създатели от каталога на Storytel и изложба от определени стихотворения по перголите на площада. На метри от пейката на Петко и Пенчо Славейкови ще се разтвори огромната книга на Orange с богата селекция от произведения на български създатели. 
Фестивалната стратегия се открива в 11 ч. с Работилница за дребни разказвачи дружно с писателката Катя Антонова и актрисата Силвия Петкова. Те са специфичната изненада на платформата за аудио и е-книги Storytel за децата. За по-големите от 17 ч. следва среща с Цветелина Цветкова и нейната паметна героиня от северозапада Лейди Гергана. 
Всички искащи да съчетаят познанието с разходка могат да се включат в пешеходните обиколки " Кварталът на писателите ". В 10, 14 и 16 ч. младият създател Виктор Топалов ще опише историите на едни от най-знаковите създатели, творили към площад " Славейков ". В следобедните часове създатели, актьори и аудитория ще се впуснат в литературни занимания.
Вечерната стратегия продължава в 19,30 ч. с актьорите от импро спектакъл " Както ви харесва ". Епичен край на фестивала ще сложи от 20 ч. музикалният стихотворец Жлъч с първото рап осъществяване на велики български стихотворения.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР