Първият голям музей на американския пънк ще бъде официално открит

...
Първият голям музей на американския пънк ще бъде официално открит
Коментари Харесай

​​​​​​Откриват музей на американския пънк

Първият огромен музей на американския пънк ще бъде публично открит на 13 януари през новата 2023 в Лас Вегас.

Идеята за " The Punk Rock Museum " e на Фат Майк - артист и басист на NOFX. Легендарната група разгласи, че следващата година ще приключи активността си, а музеят има за цел и да резервира нейното наследството, само че и това на " всички пънк банди ".

Сред вложителите в плана са и Брет Гуреуиц - китарист на Bad Religion и създател на най-важния американски пънк лейбъл - Epitaph Records, Пат Смиър - китарист на Germs, Nirvana и Foo Fighters, Тим Армстронг от Rancid, Марк Хопъс от Blink-182, създателят на Warped Tour - Кевин Лаймън и паметният скейтбордист Тони Хоук.

В музея ще бъдат изложени голям брой скъпи музикални принадлежности, флайъри, плакати, облекла, издания и други артефакти, дарени от всевъзможни пънк музиканти.

Предвижда се специфична стая, в която посетителите ще могат даже да посвирят на истински китари, бас, усилватели и барабани, на които са свирили някой от най-известните американски пънк банди.

Фат Майк разкри, че единствената известна американска група, отказала да взе участие в плана е Green Day.

" Все отново, няма по какъв начин да не отделим място и за тях. Но, няма да е доста огромно! " - акцентира моторът на концепцията, представен от " Радио Тангра ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР