Първият дипломат на Обединеното кралство Джеймс Камерън каза, че конфликтът

...
Първият дипломат на Обединеното кралство Джеймс Камерън каза, че конфликтът
Коментари Харесай

Камерън иска незабавно спиране на боевете в Газа

Първият посланик на Обединеното кралство Джеймс Камерън сподели, че спорът в Газа би трябвало да спре " незабавно, в този момент " , на фона на възходящия интернационален напън върху Израел да не стартира сухопътна атака в Рафах, написа " Политико ".

Говорейки по време на, външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън прикани както Израел, по този начин и Хамас да работят за преустановяване на огъня " вместо за атака в Рафах ".

, че сухопътна инвазия в гъсто популации Рафах - най-южният град в Газа и леговище за палестинци, които са избягали от борбите другаде - ще стартира до 10 март, в случай че Хамас не освободи заложниците, арестувани след клането на 7 октомври в Израел .

Камерън сподели: " Призоваваме за прекъсване на боевете тъкмо в този момент. Смятаме, че това, от което се нуждаем, е пауза в боевете - заложниците да излязат и да влезе помощ. Това би трябвало да стане незабавно. "

" После това, което би трябвало да създадем, е да превърнем тази пауза в непрекъснато, стабилно преустановяване на огъня ", добави той.

Външният министър, някогашен министър-председател на Англия, повтори апела на Обединеното кралство за по-дългосрочно съглашение в Близкия изток, като сподели, че това ще изисква водачите на Хамас да изоставен Газа, разрушаването на " машина на тероризма " и " подобаващ небосвод за палестинския народ, ново палестинско държавно управление " .

" Но дано създадем по този начин, че това да се случи, дано да спрем сраженията в този момент, да освободим заложниците и по-късно да надграждаме оттук насетне ", сподели Камерън. " Това е, което би трябвало да се случи, а не атака в Рафах. "

Коментарите на Камерън идват на фона на възходящия напън от страна на Съединени американски щати по отношение на Рафах преди съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

, приканва за преустановяване на огъня " незабавно щом това е осъществимо " , заяви Асошиейтед прес, и споделя, че сухопътна инвазия " не би трябвало да се прави при актуалните условия " . Съобщава се, че резолюцията предизвестява против по-нататъшно разселване на цивилни.

Но препоръчаната от Съединените щати резолюция идва, откакто те отхвърлиха настрана подкрепено от арабите искане за неотложно преустановяване на огъня.
 Европейски Съюз: Операция на Израел в Рафах ще е безспорна злополука
Европейски Съюз: Операция на Израел в Рафах ще е безспорна злополука

Няма по какъв начин да бъдат избегнати цивилни жертви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР