Първите случаи на заразени с коронавирус ученици още в началото

...
Първите случаи на заразени с коронавирус ученици още в началото
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Инфектираните учители и ученици са се заразили преди 15 септември


Първите случаи на инфектирани с ковид възпитаници още при започване на образователната година демонстрират, че това се е случило отвън учебно заведение, акцентира пред Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Прагматичното и умерено приемане на тези случаи е верният метод за справяне, методът към вируса би трябвало да бъде последователен и спокоен. Д-р Симидчиев предложи да се направи система, в която да се регистрира в кои учебни заведения какъв брой инфектирани деца има, с цел да се регистрира кое от тези заведения се оправя по-добре, кое по-зле и в бъдеще системата да се самообучава.

" Децата по принцип в учебно заведение боледуват по-леко или изобщо не боледуват от COVID-19, този опит ще е повече за това до каква степен те могат да разнасят инфекцията назад към къщи, аз не виждам особена драма в това, което се случва ", съобщи доктор Симидчиев.

Той предложи методът към учениците да е индивидуализиран, тъй като ограниченията съблюдават по един метод дребните и по друг метод тези, които са в гимназиалния курс. Предположи, че ще има леко повишение на случаите, защото образованието към този момент е присъствено, само че не има вяра да се получи някакъв страховит взрив. Ако детето има някакви признаци, би трябвало да се изследва и държанието да е въз основата на проучванията, предложи пулмологът.

В България досега са направени над 470 000 PCR теста от началото на пандемията, открити са към 18 000 случая, което е една концепция по-малко в сравнение с се е очаквало - към 25 000, заяви доктор Симидчиев.

" Засега сме в оптимистичния сюжет, драма сега няма ", съобщи той.

За момента броят на инфектираните към момента продължава да е под 200 дневно, на седмична база те не нарастват, обстановката е спокойна.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР