Първите резултати от пробите на водата в река Марица изключват

...
Първите резултати от пробите на водата в река Марица изключват
Коментари Харесай

Първите проби от Марица изключват замърсяване с пестициди или цианиди

Първите резултати от пробите на водата в река Марица изключват в тях да се съдържат пестициди или цианиди. Това сподели в изявление за Би Ти Ви регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

Тя съобщи, че няма терзания за качеството на питейната вода, само че прикани жителите да не ловят риба в реката и да не дават на животните от нея.

Вчера по течението на реката в Пазарджишко жителите видяха умряла риба. Последваха инспекции от всички органи, в това число и прокуратурата.

Думите на Каназирева от през днешния ден удостоверяват една от вчерашните версии - че замърсяването идва от неразтворими частици пластмаса, попаднали във водата от недобра работа на пречиствателни уреди на индустриален обект - пазарджишка компания за преправка на пластмаса.

Днес още веднъж ще бъдат взети проби от водата.

Снощи провдивското ВиК превантивно ограничи подаването на вода от кладенци, които се намират покрай реката за сметка на аварийните без да понижава подаваните къл клиентите си количества.

Вчера прокуратурата стартира следствие, в границите на което са взети са проби от разнообразни сектори на река Марица, част от рибите са предадени за проучване в профилирана лаборатория, разпитват се очевидци, назначени са експертизи, които да дефинират типа на замърсяването и аргументите за измирането на рибата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР