Първите контейнери с открития на пристанище Варна запад боклук от

...
Първите контейнери с открития на пристанище Варна запад боклук от
Коментари Харесай

Връщат обратно в Италия боклук, хванат във Варна

Първите контейнери с открития на пристанище " Варна запад " отпадък от Италия ще бъдат реекспортирани от България идната седмица, разгласи през днешния ден във Варна екоминистърът Емил Димитров. По думите му става въпрос за 28 контейнера. Реекспортът ще е за сметка на изпращача на товара.

Министърът добави, че ще бъдат въведени фрапантни правила за брокерите на боклука. Той изясни, че ще бъдат " затворени " всички пристанища, ЖП-входове към страната, с цел да може още на място да бъде връщан боклукът, а по-късно, всичко, което е в страната, ще бъде подложено на надзор.

Той разяснява още, че желанието е у нас да се горят 50 % български боклуци и едвам откакто се откри, че те са изгорени, да се дава квота за импорт.

Главният прокурор Иван Гешев добави, че се работи доста съществено в сегмента " противозаконен импорт на отпадък ". Ще създадем всичко допустимо да покажем, че има страна и да преустановим този развой, сподели Гешев. Той добави, че боклукът на пристанището е предопределен за горене в топлоцентрала, чието име обаче не назова. Главният прокурор сподели още, че по този въпрос става дума за държавна политика и цялата страна желае да бъде решен този проблем.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР