Първите живи коледни дръвчета вече бяха засадени в специално обособен

...
Първите живи коледни дръвчета вече бяха засадени в специално обособен
Коментари Харесай

Старозагорци започнаха засаждането на живи коледни дръвчета

Първите живи коледни дръвчета към този момент бяха засадени в особено самостоятелен терен в парк " Загорка ". Това заяви Николай Стоев, шеф на звено „ Озеленяване и комунални действия “ на Община Стара Загора. Първата елхичка беше посадена в първия ден на 2021 година.

„ На имота има авансово направени дупки, които улесняват всички искащи да допринесат за построяването на още по-зелена Стара Загора “, изясни Стоев. Той подсети, че дръвчетата е хубаво да бъдат засадени точно в този момент, директно откакто са изпълнили своята роля и са красили домовете на старозагорци. Новонасажденията би трябвало да бъдат щедро полети с вода. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на ОКД. Мястото също е определено за да бъде уместно както за иглолистните типове, по този начин и за грижите за тях по-късно.

Инициативата на кмета Живко Тодоров се организира за трета поредна година.След миналогодишните празници десетки станали ненужни коледни елхи и борчета бяха засадени в част от парк „ Артилерийски “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР