Първите и вторите на изборите най-вероятно не говорят, защото не

...
Първите и вторите на изборите най-вероятно не говорят, защото не
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: ПП заеха мъжка позиция по отношение на ГЕРБ

Първите и вторите на изборите най-вероятно не приказват, тъй като не се усещат спечелили. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия конституционалистът проф. Пламен Киров.

Имаме същото като на предходните избори, само че малко по-различно, добави той.

В коментар за оповестената позиция на " ", че няма да поддържа кабинет с мандат или с присъединяване на -, проф. Киров сподели: " Виждам добра вероятност за 50-то Народно заседание. Това, което чухме, е една мъжка позиция ".

Победителите от декларират, че няма да създадат коалиция с и " ". Остават и " ", само че там май не доближават гласовете, с цел да бъде излъчен кабинет. В 49-то Народно заседание най-вероятно ще се повтори същото като в предходното Народно заседание, с дребни вариации, разяснява той.

Конституционалистът обясни, че имената на новите депутати ще бъдат оповестени на 11 април и на 12-ти президентът може да свика Народното събрание. Срокът, който дава Конституцията, е едномесечен, само че той може да свика Народното събрание и след Великденските празници, сподели проф. Пламен Киров.

Според него желанието на президента да свика бързо Народното събрание е за да бъде признат закон за държавния бюджет, тъй че идващото служебно държавно управление да може да построява своите политики въз основата един добър държавен бюджет.

По думите му служебното държавно управление е добър вид за ръководство на страната при липса на постоянен кабинет. Служебни държавни управления правят по-добра раота от някои парламентарни държавни управления. Не бива да търсим виновността за служебните държавни управления в президентската институция. Това е алтернативата на това, че Народното събрание не може да излъчи позиция, сподели още проф. Киров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР