Първите две европейски програми за новия програмен период до 2027

...
Първите две европейски програми за новия програмен период до 2027
Коментари Харесай

Наталия Ефремова: В областта на пазара на труда първата ни процедура е насочена към безработните лица


Първите две европейски стратегии за новия програмен интервал до 2027 година, които страната ни ще извършва, към този момент получиха утвърждението на Брюксел. Те се ръководят от Министерството на труда и обществената политика. Програмата " Развитие на човешките запаси “ в този момент е с съвсем подсилен бюджет и доближава общо 3 840 000 000 . 40% от тях ще се насочат към пазара на труда. 35 на 100 или 1 300 000 000 лв. ще са за обществено включване.

" В региона на пазара на труда първата процедура, която създаваме, е ориентирана към безработните лица и неактивните ". Това акцентира в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт "  заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова :

" Идеята ни е да създадем цялостен пакет от ограничения, които са ориентирани първо към активиране на безработните и неактивни лица, по-късно обезпечаване на образования, само че наложително според от потребностите на работодателите . Ще насочваме образованията на хората точно към това, което липсва на работодателите и това, което се търси съответно по райони, с цел да не се получават самоцелни образования и подготовка. Разбира се, работодателите ще бъдат подкрепяни с ограничения от вида на поддръжка за заетостта на тези хора, когато бъдат подготвени, с цел да може те да остават трайно при същия или при различен шеф, само че при всички случаи в претовареност. Също по този начин една търсена и сносно позната стратегия, по този начин наречената мярка " Родители в претовареност “ ще бъде продължена ".

Цялото изявление с Наталия Ефремова можете да чуете от звуковия файл.

По обявата работи: Недит Георгиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР