Първи точки за сезона загуби Барселона“ в Ла Лига. Шампионът

...
Първи точки за сезона загуби Барселона“ в Ла Лига. Шампионът
Коментари Харесай

„Барса“ скочи на ВАР

Първи точки за сезона загуби „ Барселона “ в Ла Лига. Шампионът на Испания направи домакинско 2:2 с „ Жирона “, само че резултатът остана на назад във времето. Основната причина за недоволството на домакините бе изгонването на Клеман Ленгле още в 35-ата минута. Привлеченият през лятото защитник удари без топка Пере Понс в първия си мач като титуляр. Но подозренията останаха към това кой първи е направил нарушаване. След преразглеждане на обстановката основният рефер Хесус Жил Мансано изгони французина. Самият състезател на гостите също призна след дуела, че решението е неверно.

„ Да, получих удар с лакът в лицето, само че когато станах се извиних на Ленгле, подавайки му ръка, тъй като си помислих, че аз съм направил фаул “, изясни 25-годишният халф.
А за „ Барса “ това бе втори следващ мач, в който остава без централен защитник, откакто против ПСВ в Шампионската лига и Самуел Умтити получи червен картон.
Жерар Пике, донесъл точката за домакините с гол през втората част, причака съдията на почивката в тунела. Капитанът на първенците изиска пояснение от рефера за решението му.
„ Той си подвигна си лакътя и го знае – изясни Жил Мансано. – Това не е естествено състояние и той го знае. “ А отговорът на бранителя бе сбит: “Да, историята знае за какво. “
„ Мундо Депортиво “ побърза да разтълкува думите на опитния състезател. Според медията той е визирал статистиката на рефера – изгонил е общо петима играчи на „ Барселона “ в деветнадесет дуела. А в други двадесет и един мача на „ Реал “ (Мадрид) няма нито един с червен картон от „ белия балет “.
Повод за наслада имаше героят на вечерта Кристиан Стуани. Уругваецът влезе в историята като единственият състезател през XXI век, вкарал по две попадения на каталунците и „ белия балет “ в една календарна година. През март той се разписа на „ Сантяго Бернабеу “, само че отборът му падна с 3:6.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР