Първи сняг натрупа в София, след като през нощта започна

...
Първи сняг натрупа в София, след като през нощта започна
Коментари Харесай

Снегът натрупа в София. Какво време ни чака?

Първи сняг натрупа в София, откакто през нощта стартира да вали в Западна България. Снегорините съумяха да почистят рано сутринта огромните булеварди, подлезите са опесъчени.

Днес над страната ще бъде облачно и с превалявания, обилни в източната половина, заяви Агенция „ Фокус ”, цитирайки Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). С увеличаване напразно от северозапад, в източните региони от север-североизток, ще нахлува леден въздух.

В Източна България преваляванията ще са от влажен сняг и ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

В южната половина от страната ще бъде по-топло и преваляванията ще са най-вече от дъжд.

Минималните температури ще са сред минус 3° и -2°, а оптималните ще са сред 0° и 5°. Привечер от запад преваляванията ще стопират.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания, най-вече от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Ще духа сдържан и мощен северен вятър. Максималните температури ще са сред 2° и 6°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 12° - 13°.

В планините ще бъде облачно и с превалявания от сняг, обилни в Родопите и централните региони на Стара планина. По северните скатове на планините ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към нулата, на 2000 метра към минус 3°.

Във вторник преваляванията на всички места ще спрат. Облачността ще се раздира и в доста региони ще понижава. Времето ще остане студено с минимални температури сред минус 6° и минус 1°, а дневните ще са съвсем без смяна - в по-голямата част от страната сред минус 1° и 4°.  В сряда вятърът ще отслабне, в обособени региони и ще стихне. Сутрешните температури ще се намалят още, в регионите в Северна България, където снежната завивка ще се задържи, до към минус 10°, в останалата част от страната ще бъдат сред минус 7° и минус 2°. Дневните температури ще са сред 0° и 5°, в обособени региони на Северна България - и малко под нулата.

В четвъртък от юг-югозапад над страната ще стартира да се придвижва топъл въздух. Сутрешните ще са ниски - сред минус 8° и минус 3°, дневните - най-вече сред 2° и 7°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР