Първи дарения за пострадали и напуснали родината си украинци направиха

...
Първи дарения за пострадали и напуснали родината си украинци направиха
Коментари Харесай

Монтанчани правят дарения за украинци, напуснали родината си

Първи дарения за потърпевши и напуснали родината си украинци направиха жители на Монтана. В офиса на БЧК, към този момент са събрани завивки, облекла, тоалетни такъми и хигиенични материали. Хуманитарната организация има потребност и от доброволци, които да сортират и опаковат дареното, преди да бъде превозено до централен склад на БЧК.
В офиса на Червения кръст в Монтана се одобряват дарения от неделя. Десетки жители към този момент са занесли това което са решили, че е належащо. Направено е и първото парично подаяние, което ще бъде преведено по оповестената банкова сметка за благотворителната идея.
„ Изискванията са всички неща, които се носят да са нови. Преглеждаме ги, с цел да забележим дали всичко е ново, непокътнато, тъй като не всеки си пази етикета. Всяко нещо се пакетира, сортира, разказва, като единствено до обяд 8 души донесоха облекла и завивки”, споделя Благовеста Нончева от БЧК-Монтана. Учител е направил и първото парично подаяние от 100 лева Деца желаят да създадат клуб за добротворство в учебно заведение.
„ Добре е в такива момнти да се отзоваваме, да сме положителни “, добавя Благовеста.
Във всички общини в района също се одобряват дарения за Украйна. Адресите могат да се намерят на формалните интернет страници на общините от област Монтана, а на интернет страницата на БЧК са оповестени и телефоните на Червения кръст в регионалния град, както и банковата сметка за парични дарения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР