Първи април е празник на шегата, на габровци, прочути с

...
Първи април е празник на шегата, на габровци, прочути с
Коментари Харесай

Кризата през очите на един габровец

Първи април е празник на шегата, на габровци, фамозни с това, че умеят да се смеят, рожден ден е и на Дома на хумора и сатирата в града. И защото към този момент година живеем в рецесия и тъжното е допълнително, в този момент поглеждаме през очите на един габровец и се надяваме да ви разсмеем. 

Петър Тоцев е един от многото габровци пенсионери, само че за разлика от доста от тях няма време за песимистични мисли – това е настройката, с която върви през летата си. Бившият шеф на Историческия музей в града е удостоверение за това, че възприятието за комизъм не секва с годините.

На 1-ви април Домът на хумора и сатирата ще посреща посетители за рождения си ден и както нормално входът ще е безвъзмезден. Ще се съблюдават противоепидемичните ограничавания, и при скупчване може да се наложи посетителите да изчакват, предизвестяват от там. Тези, които ще предпочетат да честват от разстояние могат да се посмеят, отваряйки страницата на Музея във фейсбук, където ще вървят онлайн участия и изложения за 49-ия рожден ден на Дома. 

В тази Covid рецесия празникът ще ни подсети, че възприятието за комизъм може да е избавително. Чувство, което е доста човешко, съгласно Тоцев. 

Петър Тоцев е прочут и с това, че напълно в габровски дух употребява слънчевата сила да готви и да се топли и по този начин пести от сметките си за ток. Освен това изцяло ползва схващането за отпадъка като запас. Хрумванията му постоянно изненадват околните му, а за останалите са удостоверение, че героите на габровските смешки са съществували и не престават да съществуват.

Репортажа на Велина Махлебашиева в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР