Първата в света криптовалута успя да да премине през съпротивлението

...
Първата в света криптовалута успя да да премине през съпротивлението
Коментари Харесай

Цената на биткойна превиши $8700, а капитализацията е над $150 милиарда

Първата в света криптовалута съумя да да премине през съпротивлението на ценовия диапазон $8400-$8500. Биткойнът към този момент се търгува при цена към $8700 . Капитализацията на главната цифрова валута надвиши $150 милиарда.



Петък вечер курсът на биткойна внезапно скочи нагоре, което е разследване най-вече от повишените размери от търгове.

Както нормално биткойнът повлече след себе си и другите криптовалути. Ето по какъв начин наподобява топ-10 рейтингът на цифровите валути, постоянно съставян от CoinMarketCap:



През изтеклата седмица най-вече е повишена цената на Litecoin с +16.2%. През изтеклото денонощие леко спадна цената на Binance Coin (BNB), което очевидно е обвързвано с упованията да бъде прекъснато обслужването на тази криптовалута от Binance.com за американските консуматори.

Общата капитализация на целия криптовалутен пазар доближи $273 милиарда. Това е по-малко от закрепената пазарна цена на цифровите валути от началото на 2018 година. Индексът на доминиране на Bitcoin е 56,4%, което приказва за постоянните позиции на цифровото злато на пазара и намалелият капиталов риск.



Според аналитиците на компанията Binance Research, азиатските страни избутват цената на биткойна нагоре, тъй като там главната криптовалута се търгува с от 3% до 5% по-скъпо. В най-голямата японската борса bitFlyer интензивността на трейдърите е извънредно висока. Подобна е обстановката при южнокорейската борса за криптовалути Bithumb, където по този начин наречената „кимчи премия“ доближи 5%, което е най-високият индикатор за последните седем месеца. Много е високо търсенето на биткойни на китайския пазар.

Редица финансови специалисти смятат, че цената на биткойна в азиатските страни се усилва поради неопределеността, зараждаща от комерсиалната война на Съединени американски щати и Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР