Първата стъпка към решаването на много житейски проблеми е да

...
Първата стъпка към решаването на много житейски проблеми е да
Коментари Харесай

Когато умът ви зацикли върху мисъл или проблем трябва да се изключите

Първата стъпка към решаването на доста житейски проблеми е да извършите нулиране. Рестартиране. Изключване и след това още веднъж включване. Понякога новото начало е това, от което се нуждаете, с цел да се измъкнете от безпокойството – без значение дали това е спиралата на тревогата, депресивна мъгла или просто глава, цялостна с надпреварващи се мисли. Докато трае изключването, можете да се заземите, да се върнете в настоящия миг и да намерите пространство за размисъл и деяние. Ето някои потребни оферти. 

Съзнателността е актът да бъдете в сегашния миг, вместо да размишлявате върху миналото или сегашното. Освен това сте по-наясно с нещата, които усещате (чрез зрението, обонянието, слуха, усета и докосването) и чувствате. Правите го без наказание, просто приемане. 
Когато става въпрос за внимание, множеството хора мислят за медитация. И въпреки че в действителност това е един от най-ефективните способи за реализиране на внимание, не е единственият.
Понякога се оказвате контролирани от мощни страсти. Стресиращите мисли гълтам всичко останало и въздействат върху продуктивността, връзката и способността ви да се грижите за себе си.


Внимателното нулиране може да бъде потребно, когато:

Борите се с бурни емоции;Просто не усещате себе си;Не можете да спрете да размишлявате върху едно и също нещо (зацикляне);Усещате, че нещо не е наред, само че не знаете какво;Имате проблеми с фокусирането върху ежедневните си задачи;Продължавайте да се тревожите за бъдещето или предишното.

8 метода за деликатно нулиране

Вземете си душИстинско къпане. Не едно тези няколко минути, които вършиме на автопилот, преди да хукнете нанякъде. Не бързайте. Настройте струята с реализира на най-комфортната за вас температура. Опитайте се в действителност да поемете всички чувства: миризмата на чистото тяло, звука на водата, която се удря в плочките, чувството, че шампоанът ви се разпенва под пръстите ви. За спомагателна сетивна стимулация завършете душа си с бликам много гореща или доста студена вода. Завършете с малко успокоителен лосион или допълнителна пухкава пижама и сте презаредени. 
Размърдайте сеАко желаете да пренасочите мозъка си, започнете с придвижване на тялото си. Не е задължително да е интензивно (но в случай че желаете - направете го). Нежното движение като разпъване или пружиниращо вървене работи също толкова добре. Важното е да се концентрирайте върху метода, по който тялото ви се движи и усеща. Забележете по какъв начин мускулите ви се стягат, сърцето ви бие и дъхът ви се забързва или забавя. 
Отпийте нещоПревърнете това в пълноценно преживяване - от приготвянето на вашата напитка до поглъщането й. Ако отделите време да се вглъбите в процеса, ще уловите аромата на прясно свареното кафе, нежното подрънкване на леда в чаша лимонада, ефирните мехурчета на газираната вода, които шептят и обгръщат резенчето лимон, струйката пушек, виеща се над чая... След това отпийте бавно, наслаждавайки се на напитката, която преди малко сте приготвили с любов. 
Отидете на ново мястоКогато сте на едно и също място дълго време, мозъкът ви стопира да обръща внимание на заобикалящата ви среда - което значи, че има повече време да се лута в затворените си отрицателни пространства. Промяната на обстановката може да е това, от което се нуждаете. Отидете на ново място и наблюдавайте гледките, звуците и миризмите. Ако не можете да отидете някъде надалеч, пробвайте да видите място в дома си от друга гледна точка (например легнете на пода или седнете в далечния ъгъл на коридора).
Изберете игра
Трудно е да не си тук и в този момент в миг, в който работиш върху нещо, а игрите ти дават занимателна цел с ниски залози за реализиране на последна цел. Някои хора назовават ​​това „ положение на потока “, където нищо друго няма значение освен настоящата задача и вие сте изцяло потопени в сегашния момент. Можете да изберете пъзели, судоку, кръстословица или видео игри като Minecraft или Animal Crossing. 
Нарисувайте нещоНе е нужно да сте художник, с цел да се възползвате от оздравителния творчески развой на изкуството. Много стилове, посредством които се постига внимание, са нереални и се реализират с няколко лесни придвижвания. Докато рисувате, вместо да се пробвате да постигнете избран резултат, оставете линиите и багрите да текат и се концентрирайте повече върху текстурата и звуците на вашите художествени принадлежности. 
Променете външния си видАко сте плувнали в пот заради усилената мисловна активност - облечете нещо по-леко. Нека дрехата е комфортна и проветрива. Можете също по този начин да се гримирате, да изпробвате нова прическа, да лакирате ноктите си или да изпробвате нови аксесоари. Каквото и да вършиме, фокусирайте цялото си внимание върху процеса. Става въпрос по-малко за резултата и повече за това да извършите нещо, с цел да се свържете с тялото и сетивата си. 
Потърсете музика, която ви лекуваИзберете ария, която ви харесва (за предпочитане оптимистична, а не от онези парчета, които ви вкарват в надълбоко самосъжаление) и я слушайте. С открито сърце и цялостна централизация за потапяне във всеки тон, дума и ритъм. Във всеки инструмент, който чувате. Докато слушате - не правете нищо друго. Затворете очи, в случай че желаете, и насочете цялата тази творческа енергия за няколко минути. 
Източник

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР